DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 11. péntek
F1

Nem játszik székfoglalósat a pilótáival a Mercedes

Toto Wolff csapatvezető egyértelműen kijelentette, hogy a szezon végéig Valtteri Bottasé az egyik autójuk – egyúttal pedig egy kisebbet a nagy rivális Red Bullnak is odaszúrt a Mercedes főnöke.

Néhány napja röppent fel a brit sajtóban, hogy a Mercedesnél egyre elégedetlenebbek Valtteri Bottas teljesítményével, így akár az érvényes szerződésük ellenére is megtörténhet, hogy már évad közben lecserélik őt a Williamsnél szereplő, de ugyancsak az ő kötelékeikbe tartozó George Russellre. A pletyka Barcelonában is téma: a csütörtöki sajtótájékoztatón Bottas temérdek kérdést kapott ezzel kapcsolatban, a finn azonban „baromságnak” nevezte a felvetést.

bottas-hamilton-dppi-1



Természetesen nem kerülhette ki a témát Toto Wolff sem, aki korábban „nonszensznek” nevezte az esetleges cserét, majd a Sky Sports által készített interjúban ismételten megerősítette, hogy kitartanak Bottas mellett:

„Hacsak nem lesz influenzás annyira, hogy nem tud vezetni, ő fog az autóban ülni. Nem látom okát a változtatásnak. A másik garázsban lévő srácok szeretnek székfoglalósat játszani” – szúrt oda egyet a Red Bullnak Wolff, utalva arra, hogy az energiaitalosok már többször is folyamodtak szezon közbeni pilótacseréhez.

„Nem számítunk változtatásra. Ha nem vagy elégedett a feleségeddel, és máris másik után nézel, az nem fogja javítani a kapcsolatotokat. Igyekszem dolgozni a versenyzővel való kapcsolatomon és a lehető legjobb eredményt elérni vele, mielőtt mással kezdek el flörtölni.”

„Sosem csináltunk ilyet. Nyilván változhatnak a dolgok bármilyen okból, de nem tervezünk és soha nem is terveztünk ilyet. Ami a jövő évet illeti, az pedig a jövő év zenéje” – tette hozzá Wolff, utalva arra, hogy a 2022-es felállásuk viszont már változhat.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: