DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Sainz megérdemelte a Ferrari ülését

Jelenleg sem az Aston Martin, sem a Scuderia nem élcsapat 2021-ben, a vörösöktől távozó Vettel pedig nem ad tanácsokat Sainznak, leginkább azért, mert a spanyolnak nincs erre szüksége.

Jó viszonyban van egymással Sebastian Vettel és Carlos Sainz, a spanyol a McLarent cserélte le a Ferrarira tavaly év végén, a gyengélkedő négyszeres világbajnok helyét foglalta el. Ez azonban nem mérgezte meg kapcsolatukat, a Spanyol Nagydíj előtt Vetteltől megkérdezték, adott-e tanácsokat utódjának, amire igen vicces választ adott az előző évtized első harmadát uraló német.

„Hogy tudnék-e bármit tanácsolni Carlosnak? Valószínűleg kifutnánk az interjúra szánt teljes időkeretből, ha ezt teljes egészében megtenném. De egyébként is, minden ember különböző, ezért nehéz is lenne olyan tanácsot adnom, ami mindenkinek egyformán értékes” – válaszolta az AS című lap kérdésére Sebastian Vettel.

„Carlos nagyon okos, gyorsan tanul és a neki megfelelő környezet veszi most körül. Jól tudom, mivel legtöbbjükkel én is együtt dolgoztam. Jó helyen van, minden rendben lesz, csak a spanyol média hagyja őt békén.”

Vettel örül, hogy Sainz megkapta élete lehetőségét a Ferrarinál


„Carlos megérdemli, hogy megkapta a Ferrari ülését. Egészen fiatal kora óta jól ismerem, ő is a Red Bull junior-programját járta végig. Olyan érzés, mintha hatalmas idő telt volna el azóta, hiszen akkor ő még tényleg rendkívül fiatal volt, amikor megérkezett közénk. Kivételes tehetséggel rendelkezik és pilótaként is folyamatosan, kiválóan fejlődik. Úgy vélem, igazán remek lehetőséget kapott és örülök, hogy jó helyre került, ezt tavaly meg is mondtam neki, amikor véglegessé vált, hogy hova igazol.”

„A Ferrarinál óriási lehetőséget jelent a Formula-1-ben versenyezni, a sorozat legikonikusabb istállója. Remélem, a legjobban sül el számára az átszerződés, mindig is jól működtünk együtt már akkor is – például a szimulátorozás közben - , amikor még én csatáztam a világbajnoki címekért.”

„Fejben mindig rendben van, ésszel vezet, nagyon megérdemli azt, ahova került” – tette hozzá Vettel, akiről Ross Brawn azt mondta a napokban, hogy a Spanyol Nagydíj hétvégéjén tovább fog javulni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: