DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Perez: Amit eddig csináltam, az itt nem működik

A mexikói a negyedik Red Bull-os hétvégéjére készülve elismerte, hogy még mindig nem alkalmazkodott teljesen az RB16B-hez – éppen ezért Max Verstappen beállításaira támaszkodik.

Felemásan indult eddig Sergio Perez Red Bull-os kalandja: Bahreinben az időmérője, Imolában a versenye sikerült haloványra, Portugáliában viszont már szombaton és vasárnap is hozni tudta a kötelező negyedik helyezést. A javuló tendencia ellenére a mexikói nem áltatja magát azzal, hogy máris teljesen kiismerte volna az RB16B-t, sőt:

perez-redbull-portimao-1



„Abból, amit eddig szoktam csinálni, nagyon kevés dolog működik ebben az autóban” – mondta el a Spanyol Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is jelen volt. „Ilyen szempontból új stílushoz kell alkalmazkodnom a futamon, az időmérőn és az edzéseken az eltérő üzemanyagszintek mellett, és mindennek nagyon tudatosnak kell lennie. Még semmi sem jön természetesen egyik kanyarban sem, de az, hogy Portugáliában ilyen közel voltunk versenytempó tekintetében, egyértelműen mutatja a fejlődést ilyen tekintetben.”

Perez éppen a fentiek miatt óvatosan áll a versenyhétvégékhez és az autó beállításához is: az egyszeres nagydíjgyőztes nem röstellte elismerni, hogy vb-aspiráns csapattársa, Max Verstappen beállításaira igyekszik támaszkodni egyelőre.

„Először is, alkalmazkodnom kell az új autóhoz. Nagyon kevés időt tölthetünk ezekben az autókból a tesztelési korlátozások és az edzésidő rövidülése miatt, minden nagyon gyorsan történik. Nagyon nehéz olyan munkákat elvégezni az edzéseken, mint korábban, amikor több időnk volt: most épp csak néhány menetre van idő, és máris vége a napnak. Ugyanakkor van egy nagyon erős referenciám Max révén, aki nyilván 110 százalékot kihoz az autóból az első edzéstől kezdve egészen vasárnapig, szóval szerintem előbb erre a szintre kell eljutnom, aztán onnan továbblépni. Nincs értelme másik irányt követnem, mert csak elvesznék, szóval nagyon hasonló alapokkal dolgozom, mint a csapattársam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: