DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Perez nagy segítség a Red Bullnak

A világbajnoki címre hajtó Max Verstappen elégedett új csapattársa, Sergio Perez teljesítményével és hozzáállásával. A mexikói a Red Bullnál uralkodó pozitív légkört emelte ki.

Úgy tűnik, 2013 után végre újból világbajnoki harcra alkalmas autót épített a Red Bull, Max Verstappen pedig tesz is róla, hogy Lewis Hamilton számára ne legyen sétagalopp a 2021-es szezon. Eközben új csapattársa, Sergio Perez még mindig csak ismerkedik az RB16B-vel, de már voltak kiugró teljesítményei.

Perez Imolában a második helyet szerezte meg az időmérő edzésen, a szezonnyitón a bokszutcából rajtolva egészen az ötödik helyig zárkózott fel, legutóbb Portimaóban pedig eddigi legjobb Red Bull-os eredményét elérve negyedikként ért célba.



Verstappen a Sky Sports-nak mondta el, milyen együtt dolgozni a mexikóival: „Úgy vettem észre, hogy ugyanazokat a dolgokat keressük, hogy gyorsabbá tegyük az autót, végső soron pedig pont ez az, amit a csapat szeretne.”

„Már az első pillanattól olyan természetesnek tűnt az egész, ez pedig nagyon fontos. Nem szeretem, amikor erőltetik a dolgokat, akkor olyan mű az egész. Sergio elképesztően koncentrált, megvannak az ambíciói, mindemellett pedig nemcsak a versenyzésről vagy a beállításokról lehet vele beszélgetni, de bármi másról is. Ez az egész sokat segít a csapatnak.”

Eközben Perez a Red Bull céltudatosságát és profizmusát emelte ki: „Nagyon meggyőző a csapat, minden egyes apró részletben azt nézik, hogyan nyerhetnénk még egy kis extra teljesítményt. Ez meg is mutatja, miért voltak annyira sikeresek idáig. Az idei autó nagyon erősnek tűnik, a szezon pedig még hosszú. Bahreinben és Imolában is harcban álltunk velük, így pozitívan állunk az év további részéhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: