DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

AFM május: Verstappen Hamilton ellen

Megjelent Magyarország motorsportmagazinja, benne a szezon első futamain máris egyértelműen körvonalazódó Formula-1-es világbajnoki csata hátterével: vajon milyen esélyei vannak a trónfosztásra Max Verstappennek?

Az új Formula–1-es szezon első futamai azonnal felfokozott izgalmi állapotba hozták a nézőt, Max Verstappen és a Red Bull ugyanis minden korábbinál határozottabb Mercedes-kihívóvá léptette elő magát. Az évek óta a nagy lehetőségre váró holland az Autósport és Formula Magazin hasábjain beszél felkészültségéről, valamint az idei és a hosszú távú filozófiájáról a sport csúcsának várva várt meghódítása kapcsán. Bár azon mindössze három versenyző közé tartozik a mezőnyben, akik még egyetlen autós bajnoki címet sem nyertek, szerinte ez nem hátrány.

 

Bár az F1 az autóversenyzés csúcsa és így az élversenyzők gyűjtőhelye is, azért nem minden szupersztár célja, hogy ebben a sorozatban kössön ki. Az USA autósportjának ikonikus alakjait, vagy akik más kategóriákban csináltak maguknak hírnevet, az utóbbi évtizedekben már nem könnyű a Formula-1-be csábítani. Voltak azonban erre komoly próbálkozások, lapunk pedig összegyűjtötte, hány hajszál választotta el például Scott Dixont, Sebastien Loeböt vagy Valentino Rossit a váltástól. Nem feltétlenül sok!

További témák a lapból:

- Zak Brown a McLaren egyre komolyabb céljairól

- Miről szól a low-rake-dilemma?

- Osztály, vigyáz! - tornasorban a 2021-es mezőny

- Az Alpine története – miért váltott nevet a Renault?

- Sztárversenyzők nagy pillanataival startolt az Extreme-E

- Marc Marquez: Egy kartörés krónikája

- Orvos helyett WRC-sztár: Adrien Fourmaux felemelkedése

- Drámai és botrányos futammal nyitott az ORB

- Vízió: Lexus LZ-Electrified

- A Sportruházat rangadója: Renault Clio E-Tech

- Egy lány – egy autó: Eszter és az Audi

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: