DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Öröm az Alpine-nál: Top ötben mindkét autó

A francia istálló volt a második szabadedzés meglepetése: Ocon negyedik, Alonso ötödik helyen végzett, csupán három tizedre a Mercedestől, miután az első tréningen még a közelben sem voltak.

A Portugál Nagydíjon ígéretesen szereplő, hetedik-nyolcadik hellyel záró Alpine megvillant a Spanyol Nagydíj első napján is: Esteban Ocon negyedik, Fernando Alonso ötödik helyen zárta a délutáni szabadedzést, lágy abroncson futott gyorskörük mindössze három tizedmásodperccel maradt el Lewis Hamilton első idejétől.

„Boldogok lehetünk a ma elvégzett munkával” – kezdte értékelését a csapattársánál öt századmásodperccel gyorsabb Ocon az Alpine sajtóközleménye szerint. „Barcelonában mindig trükkös a tapadás és gumihasználat miatt, ezért sok mindent kell tanulnunk és tanulmányoznunk. A megújult 10-es kanyart érdekesnek tartom, és még tudunk ott fejlődni. Csapatként jó lépést tettünk meg az elsőről a második szabadedzésre, ez az autóban is érezhető volt. A célunk megismételni ezt a harmadikon és újra lépni egyet a teljesítmény terén. Sűrű két edzés volt, sok mindent kipróbáltunk mindkét autón, így sok adatot tudunk elemezni, hogy további sebességet találjunk.”



A két szabadedzés közti javulás valóban látványos volt: a két A521 az első tízen kívülről lépett fel a legjobb ötbe, csak a két Mercedes és Charles Leclerc Ferrarija végzett előttük. Fernando Alonso elégedetten beszélt az önbizalmi szintről, melyet a korábbiakban is kiemelt, mint a visszatérés egyik fontos tényezőjét:

„Jó pénteki nap volt ez számunkra. A két edzés folyamán a kisebb fejlesztésekre összpontosítottunk, melyeket elhoztunk erre a hétvégére, továbbá értékes információt sikerült gyűjtenünk a gumikról és az autónk beállításáról. Összességében elégedett vagyok a két edzésünkkel és jónak érzem az egyensúlyt, ami önbizalmat ad holnapra. Meglátjuk, hol leszünk a kvalifikáción” – summázta péntekét a 2018 óta először hazai pályán szereplő spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: