DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Portimao megmutatta, hogy még mindig sokat kell tanulnom

A Ferrari monacói pilótája szerint a Portugál Nagydíj szombati napján mutatott csalódáskeltő produkciója rávilágított, hogy van még miben fejlődnie, hiába tartják sokan az időmérőt az erősségének.

Charles Leclerc Bahreinben és Imolában is a negyedik rajthelyre kvalifikálta magát, Portimaóban viszont csak nyolcadikként zárta az időmérőt, ráadásul először kapott ki házon belül új csapattársától, Carlos Sainztól. Pedig Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója szerint a monacói fő erőssége épp az egykörös tempó: „Megvan ez a képessége, hogy kihozzon olyan két tizedet az autóból, amiről nem is tudtuk, hogy benne van. És ezt rendszeresen csinálja, már-már az a normális, hogy előhúz egy ilyet” – idézi a szakembert a Motorsport.com.

leclerc-ferrari-portimao-1



A fiatal versenyző ugyan hálás volt Mekies szavaiért, de szerinte épp a Portugál GP-n látott küszködése mutatott rá arra, hogy még mindig bőven van mit tanulnia:

„Úgy érzem, a szombati nap megmutatta, hogy még mindig sokat kell tanulnom. Egyértelmű, hogy az időmérő az egyik erősségem. De a mostani szombat és összességében az egész hétvége elég gyengére sikerült. Szóval még mindig sokat kell dolgoznom.”

„Amit megtanultam ezen a hétvégén, hogy talán lépésről lépésre kellene építkeznem, különösen egy ilyen nehéz hétvégén” – folytatta Leclerc, aki a versenyen végül hatodik helyen ért célba. „Azonnal a határon próbáltam menni az autóval, ez pedig rendkívül zavarossá tette a hétvégémet. Ha megnézzük a pénteket és a szombatot, nem igazán sikerültek jól számomra, nagyon szétszórt voltam, és tízből egy körben sikerült nagyon jó időt futnom, szóval egyszerűen nem voltam konstans. Talán ilyen körülmények között jobban lépésről lépésre kellett volna haladnom, mint azt a futamon tettem is.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: