DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Brawn: Schumacher máris megmutatta, mire képes

Michael Schumacherrel és Jean Todttal óriási triót alkotott Ross Brawn a Ferrarinál, most pedig a hétszeres világbajnok legenda fiát kísérheti nyomon. Eddig tetszik Brawnnak, amit lát a kis Schumachertől.

Az időmérő edzéseken és a versenytempót tekintve is stabilan (és általában nem is kevéssel) csapattársa, Nyikita Mazepin előtt jár az újoncként idén a száguldó cirkuszban bemutatkozó Mick Schumacher. Bahreinben és Imolában csak egy átlagot hozott, ám Portimaóban már némileg megvillantotta oroszlánkörmeit a fiatal német pilóta. Nemcsak orosz csapattársát, hanem a Williamsszel versenyző Nicholas Latifit is legyőzte, sőt, annyira még George Russelltől sem járt messze.

Ez felkeltette Ross Brawn figyelmét is, aki különlegesen jó kapcsolatban volt Michael Schumacherrel (a Ferrarinál és a Mercedesnél is együtt dolgoztak, sőt, korábban még a Benettonnál is), rengeteg sikert értek el közösen. A brit úgy látja, Mickben is megvan a potenciál, ami a későbbi jó eredményekhez kell.

Mick Schumacher eddig minden téren jobb Nyikita Mazepinnél, Portugáliában egy kis extrát is hozott


„Nem vitás, hogy a Haas nem éppen a legversenyképesebb konstrukciók egyike a jelenlegi rajtrácson, a pilótáknak abból kell főzniük, amijük van. Mick Schumacher előre tudta, hogy emiatt komoly nehézségekkel kell majd szembenéznie újonc évadában” – ecsetelte véleményét Ross Brawn az F1i.com hasábjain.

„Ilyenkor a legfontosabb, hogy abból a technikából kell kihozni a legtöbbet, amivel rendelkezik az ember. Micknek ez sikerült is, hosszasan nyomás alatt tartotta Nicholas Latifit, akit egy hibába is belehajszolt, így sikerült az előzés is. Ezen a futamon, Portugáliában Mick Schumacher remekül megmutatta, mire is lehet képes” – tette hozzá Ross Brawn.

Mi hogy gondoljuk, mire lesz képes Mick Schumacher egy ütőképesebb versenyautóval? Pontszerzés? Dobogó? Futamgyőzelmek, esetleg világbajnoki cím?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: