DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: A „kivételes” lett az alap Hamiltonnál

A Mercedes csapatfőnöke szerint már ki sem kell emelni, hogy kivételes teljesítményt nyújtott a hétszeres F1-es világbajnok, mert egyre gyakrabban láthatunk ilyesmit a brittől.

Lewis Hamilton 97. futamgyőzelmét hozta a Formula-1-es Portugál Nagydíj: a britnek Max Verstappent és Valtteri Bottast is meg kellett előznie ahhoz a versenyen, hogy elsőként érjen célba. Amikor arról kérdezték a Mercedes csapatvezetőjét, hogy újabb varázslatot láthattunk-e a hétszeres világbajnoktól Portimaóban, így felelt Toto Wolff:

hamilton-mercedes-finish-portimao-dppi-1



„Úgy vélem, jó autónk volt, idén először tudtunk igazán harcban lenni a pole-ért. Talán egy tizedre volt a tempónk” – idézi a Motorsport.com Wolffot, aki arra utalt, hogy Verstappen körelvétele nélkül nem lett volna meg Bottasnak a rajtelsőség. „Jó volt az autó, de ismét szoros volt a csata a Red Bullokkal, ő pedig makulátlan versenyt teljesített. Nincs már értelme beszélnünk Lewis kivételes teljesítményeiről, mert eléggé rendszeressé váltak. Nála ez most már az alap szint, amit saját maga állított fel magának.”

Hamilton a portimaói elsőségével nyolcpontos előnyre tett szert a vb-összetettben Verstappennel szemben, ahogy a Mercedes is növelte a fórját a Red Bull előtt. Wolff egyelőre élvezi az energiaitalosokkal vívott csatát, s szerinte Hamilton is így van a Verstappen elleni harcokkal:

„Úgy vélem, egyelőre nem lépik át a határt a pályán, mivel túl nagy a kockázata a pontvesztésnek. De fej fej mellett haladnak, és biztosan növekedhet közöttük a rivalizálás. Úgy látom, Lewis teljesen nyugodt a helyzet miatt. Minden egyes pillanatát élvezi a csapattal való munkának és annak, hogy segítsen felvennünk a tempót, mert eddig nem volt meg.”

Wolff hozzátette: a bahreini teszteken látott küszködésük után nem hitte volna, hogy három nagydíj elteltével két pole-pozíció és két győzelem lesz a Mercedes neve mellett.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: