DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Gasly elhagyhatja a Red Bull-családot

A futamgyőzelemmel is rendelkező francia azon dolgozik, hogy a Red Bull újra az anyacsapatnál kínáljon ülést neki. Ha viszont ez nem történik meg, simán benne van a pakliban, hogy távozik.

Nem is kérdés, hogy kiváló tehetséggel megáldott versenyző Pierre Gasly, mégis nagyon sokan leírták a fiatal franciát, amikor 2019-ben a Red Bullnál, Max Verstappen csapattársaként elképesztően és váratlanul alulteljesített. Előtte a Toro Rossónál, utána az Alpha Taurinál időnként szemet gyönyörködtetően remekelt, tavaly még futamgyőzelmet is szerzett Monzában.

Minden más állomása igazi sikertörténet, egyedül a Red Bullnál nem sikerült zöld ágra vergődnie az autójával. Egyértelmű utalást tett arra, hogy amennyiben nem juthat feljebb a ranglétrán, akkor más opciói is adódnak. Sokan az Alpine istállót emlegetik, ahol jövőre Fernando Alonso csapattársa lehetne, Esteban Ocont váltva.

Marko beszólogatása előrevetíti az év végi szakítást?


Az utóbbi hetekben ráadásul többször is szócsatába keveredett Helmut Markóval, ez pedig általában nem sok jót jelent az energiaitalos istállónál. „Személy szerint, én azért vagyok a Formula-1-ben, hogy a legjobb pozíciókért harcolhassak. Minden nap azért dolgozom, hogy jobb pilótává váljak, egy napon világbajnoki címekért, győzelmekért és dobogókért akarok rendszeresen csatázni” – idézi Pierre Gaslyt a Planetf1.com szakoldal.

„Ez a legfontosabb célkitűzésem. Remélem, ez a Red Bull-lal történik majd meg. Nekik köszönhetem, hogy eljutottam a Formula-1-be, ezért hálás is vagyok nekik, ráadásul szerződésben is állok velük. Úgy gondolom, ha meglesz mindkét fél részéről az akarat a közös munkára, boldog leszek, ha viszont nem jövök számításba, akkor más opcióim is adódnak.”

„Jelenleg a legfontosabb, hogy folyamatosan versenyképes legyek, remek teljesítményeket hozzak, ezzel együtt jó eredményeket szerezzek, a továbbiakat pedig majd később láthatjuk csak meg” – tekintett sejtelmesen a jövőbe Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: