DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Verstappentől csak a versenyzés istenei vehetik el a vb-címet”

David Coulthard úgy véli, a Red Bull tempója és a fiatal holland rutinja is megvan ahhoz, hogy idén legyőzzék a Mercedest és Lewis Hamiltont – hacsak megbízhatósági gondok közbe nem szólnak…

Az első két futamon látottak alapján idén roppant kiélezett küzdelemre lehet számítani a világbajnoki címért a Mercedes és a Red Bull, azon belül is Lewis Hamilton és Max Verstappen között: mindketten egy-egy győzelmet és második helyet szereztek, s a brit csupán az imolai leggyorsabb körért járó vb-egység révén vezet egy ponttal a tabellán. Nyers tempó terén azonban talán a Red Bull picivel át is lépte a címvédő gárdát – éppen ezért egykori pilótájuk, a jelenleg már tv-s szakértőként dolgozó David Coulthard úgy véli, hogy hacsak nem jönnek közbe műszaki gondok, akkor Verstappen a vb-cím esélyese:

verstappen-redbull-imola-1



„Ők az igaziak nyers tempó tekintetében” – jelentette ki a Daily Mailnek nyilatkozva. „A Red Bull folyamatosan versenyképes autókkal rukkol elő. Nem kérdés, hogy ha képes vagy jó köridőkre a kvalifikációkon és nincsenek megbízhatósági gondjaid a versenyen… ezeken a területeken volt nagyon erős a Mercedes az utóbbi években: megvolt az időmérős tempójuk és hihetetlen volt a megbízhatóságuk. Szóval szerintem egyedül a versenyzés istenei állhatnak Max és a Red Bull útjába a vb-cím megszerzése szempontjából, esetleges megbízhatósági nehézségekkel, mert úgy vélem, Max egyértelműen elég érett és tapasztalt, ami 23 évesen elképesztő, de tényleg készen áll.”

Coulthard arról is kifejtette a véleményét, hogy szerinte Hamilton valóban örül a Red Bull jelentette kihívásnak: „Úgy gondolom, Lewist többször látták el nagyszerű autókkal a pályafutása során, mint nem. Szóval nem hiszem, hogy egy ponton azt mondhatná, hogy ’nem igazságos az élet, miért nem az én autóm a leggyorsabb?’. Rengetegszer volt ebben része, és nem is gondolom, hogy valaha panaszkodna erre. Szerintem őszintén élvezi a kihívást. Általában talál egy újabb fokozatot, ha igazán megszorongatják. Ez nagyszerű az öröksége szempontjából, és jót tesz a motivációjának, valamint a Formula-1-es rajongóknak is.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: