Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 22. péntek
F1

Hülkenberg: Sírni tudnék, ha a Red Bullra nézek

Nico Hülkenberg volt a Red Bull megüresedő ülésének egyik várományosa, aztán a csapat végül Sergio Perezt választotta. „Inkább nem is nézek oda, mert sírni tudnék” - viccelt Hülkenberg.

Miután Alexander Albon sem váltotta meg a világot Max Verstappen csapattársaként, a Red Bull a 2020-as szezon második felétől elkezdett – tőlük szokatlan módon – az akadémiájukon kívülről érkező pilóta után nézni.

Bár Nico Hülkenberg sokáig tárgyalásban állt Dr. Helmut Markóékkal, pozícióján pedig csak segítettek erős beugrásai a Racing Pointhoz, de a Red Bull végül az év második felére megtáltosodó Sergio Pereznek szavazott bizalmat, akinek azóta voltak villanásai, de igazán jó eredményt egyelőre nem tudott felmutatni az eddig eltelt két futamon.A német pilóta még ma is félig-meddig keserű szájízzel beszél a történtekről: „Inkább nem is nézem, hogy hol tart a Red Bull, mert rám törne a sírás” – mondta kissé elviccelve a dolgot Hülkenberg a Ziggo Sportnak. „Nem is gondolok rá. A szezon második felében végig tartottuk a kapcsolatot, aztán az utolsó néhány versenyen Perez nagyon jól teljesített, a bahreini győzelmével pedig el is dőlt, hogy számomra itt a vége.”

Ehelyett idén az Aston Martin és a Mercedes tartalékosa lett Hülkenberg, aki tisztázta, hogy ez mit is takar pontosan: „Sokkal inkább az Aston Martin tesztpilótája vagyok, a mercedeses meló csak néhány versenyt érint. Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries a Formula-E-ben és a WEC-ben is érdekeltek, így néhány versenyen be kell ugrani helyettük.”

„Ezen alkalmakkor az én dolgom kisegíteni a csapatot” – mondta Hülkenberg, aki arról is beszélt, csapattársa, Sebastian Vettel mennyire gyengén kezdett az Astonnál, s megkérdezték, átveheti-e honfitársa helyét év közben.

„Szerintem végig fogja csinálni ezt a szezont és még nem tudta megmutatni, mire képes igazából. Egy kis időre van szüksége, mivel még nem érzi magát kényelmesen a volán mögött, de ezt a stopperen is láthatja mindenki, ugyanakkor ez nem az én döntésem lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?