DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Más pályán a McLaren elé kerülhetünk

A Ferrari új igazolása úgy érzi, Bahreinben és Imolában is egykori csapata volt összességében a jobb, de izgalmas csatára számít. A spanyol nem ment el szó nélkül Norris teljesítménye mellett sem.

Miközben a Mercedes és a Red Bull is kiélezett harcot látszik vívni a világbajnoki győzelemért, mögöttük a harmadik helyre eddig a McLaren és a Ferrari tűnik a legesélyesebbnek (kiegészülve a remek tempót mutató, de az esélyeit eddig elpuskázó AlphaTaurival).

sainz-ferrari-mclaren-imola-dppi-1



Carlos Sainz érdekes helyzetben van, hiszen a Ferrari pilótájaként pont előző csapata ellen kell küzdenie: a spanyol eddig egy nyolcadik és egy ötödik helyezést szerzett a Scuderiánál, s utóbbi alkalommal már megelőzte a wokingiaknál a helyére érkező Daniel Ricciardót – igaz, mostani kollégájától, Charles Leclerc-től azért még elmarad a teljesítménye.

Mindenesetre Sainz szerint kiélezett lehet a küzdelem a Ferrari és a McLaren között, és akkor pályáról pályára változhat, hogy melyikük autója a jobb. Amikor erről kérdezték, így felelt:

„Szerintem eléggé szoros a harc, nehéz választani. Úgy vélem, megvannak az erősségei és a gyengeségei is a McLarennek. Ami igazán érdekessé és élvezetessé ezt a csatát, hogy mi pedig a pálya nagyon más részein vagyunk gyorsak” – mutatott rá a Motorsport.com által idézett Sainz arra, hogy egyelőre szemlátomást az egyenesben előnyben van a Mercedes-erőforrással felszerelt McLaren.

A két patinás gárda közötti kapcsán nem felejtette el méltatni volt csapattársát, az Emilia-Romagna-i GP-n dobogóra álló Lando Norrist sem: „Imolában úgy tűnt, Lando nagyon jó munkát végzett azzal, hogy kihozta az autóban rejlő teljes potenciált: főleg szombattól kezdve nagyon ott volt egész hétvégén, és jó versenyt futott. Talán némileg ők voltak előnyben ezen a hétvégén, sőt az eddigi két hétvégén, de amint mi is jó hétvégét futunk, és megérkezünk egy nekünk kedvező pályára, szerintem eléjük kerülhetünk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: