DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Még mindig nem a miénk a leggyorsabb autó

A bahreini futamgyőzelem után Imolában is jól kezdett a Mercedes, mindkét pénteki szabadedzést megnyerte. Valtteri Bottas bizakodó, de nem mondaná, hogy ők a legjobbak jelenleg.

Pénteken délelőtt és délután is Valtteri Bottas és Lewis Hamilton végeztek az első két helyen a két szabadedzésen, Imolában, ráadásul a nagy rivális Red Bull pilótáit különböző technikai hibák hátráltatták. A rutinos finn egyértelműen elégedettebb autója viselkedésével, mint legutóbb Bahreinben.

„Az autó érezhetően sokkal jobban viselkedik eddig, mint a bahreini első edzésnapon. Ahogy ezt korábban is mondtam, ez a pálya egészen eltérő a legutóbbitól, más típusú aszfaltcsík, egészen más a felület és a tapadás. Remekül indult a hétvége, sokkal elégedettebb vagyok az autó egyensúlyával, mint legutóbb” – mondta el a pénteki szabadedzések után Valtteri Bottas.

A Mercedes-pilóták még tartanak a Red Bulltól, bár a péntek remekül sikerült


„Igen, az autó jobban viselkedik, bár továbbra is fennállnak azok a problémák, mint Bahreinben, csak itt kevésbé éreztetik hatásukat. Még közel sem értük el a tökéletességet, de hát a huszonhárom futamos világbajnokság második állomásán járunk még csak, szóval bőven van időnk a gondokat kijavítani.”

„Szintén bennem van már, hogy egyértelműen előreléptünk az utóbbi időben, ez nagyon jó érzés. Az élmezőny és a középmezőny is nagyon szorosan együtt van, a Red Bulltól pedig még közel sem láttuk a legjobbat, amit tudnának” – tette hozzá a finn pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: