DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Falban végezte Leclerc, mégis örül

„Nehéz elhinni, hogy ennyire közel vagyunk az élcsapatokhoz” – fogalmazott a ferraris, akit felcsigázott, mennyit fejlődött az autó az előző évi imolai hétvégéhez képest, mind a tapadás, mind az egyensúly terén.

Imolában a középmezőny első szegmensében áll a Ferrari: a két élcsapatot leszámítva Pierre Gasly révén csak az AlphaTauri végzett a maranellói gárda pilótái előtt, Charles Leclerc és Carlos Sainz ötödik-hatodik helyet szerzett az első edzésen, majd fordított sorrendben negyedik-ötödik pozíciót a másodikon, úgy, hogy az erősebb autó lemaradása mindkétszer csupán negyed másodperc körül volt az első helyhez képest. Leclerc, a tavalyi imolai futam ötödik helyezettje autótöréssel zárta napját, mégis derűlátóan beszélt, mikor tapasztalatait kellett összegeznie.

„Igazából sok a pozitívum a mai napban. Nem volt egyszerű részemről, de a teljesítmény mégis kiváló volt a mai napon. Sajnos az FP1 első felében egy kisebb probléma miatt nem tudtunk részt venni, azután viszont jó volt az érzet, az FP2-n pedig nagyon versenyképesek voltunk. Egy nagyon kicsin múlt a 9-es kanyarban, hogy a körünket törölték. Ezt nem szabad megismételnem az időmérőn, de a teljesítmény ott volt, a versenytempó szintén jó. Végül az utolsó kanyarban elkövettem egy hibát és a falnak ütköztem, de inkább most, mint a futamon” – nyilatkozta Leclerc a riportereknek Imolában, ahol a Formula.hu is jelen van.



A monacói boldogan újságolta, milyen jelentős javulást tapasztalt az előző évi Emilia-Romagna-i hétvégéhez képest: „Tetszik az egyensúly, tavalyhoz képest sokkal jobb ezen a hétvégén. A tapadás is jó, az egyensúly is jó, és eléggé bízom az autóban, így várom a holnapi napot. Sokkal jobb az érzet, mint tavaly, de meglátjuk holnap, mi lesz akkor, ha mind megnyomjuk az időmérőn, mert egyelőre nehéz elhinni, hogy ennyire közel vagyunk az élcsapatokhoz. Egészen biztos vagyok benne, hogy nekik még van tartalékjuk holnapra, így várjuk meg, mi lesz” – értékelt Leclerc.

Sőt mi több, az egyik nyilatkozatában a monacói még azt is megkockáztatta, hogy ha nem törlik körét, ő lett volna a második szabadedzés leggyorsabbja: „Elégedett vagyok gyorskörömmel. Az időt törölték néhány centiméter miatt, pedig az lehetett volna az abszolút leggyorsabb kör” – idézi a ferrarist az F1i.com.

A második ferraris versenyére készülő Carlos Sainz ugyancsak elégedett, bár ő kiemelte, még nem érte el az SF21 határát:

„Pozitívak voltak az érzéseim ma. Úgy gondolom, az autó, különösen ilyen hőmérsékleti körülmények mellett, láthatóan sokkal jobban működött. Ezen a fajta aszfalton, amilyen itt van, jobban lehet érezni a tapadást, én pedig élvezem ezt. Továbbra sem sikerült teljes mértékben kiaknáznom, mert még nem tudom, hol a határ, még nem értem el. De ezért van a szabadedzés, holnap pedig kis lépésekkel közelebb fogunk kerülni hozzá” – mondta pénteken Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: