DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Életem talán legnagyobb hibája volt

Biztonsági autó mögötti kínos kiesése után tér vissza Emilia-Romagnába George Russell, aki szeretné feledtetni bakiját. Nicholas Latifi szerint Imola kifejezetten kedvezhet a Williamsnek.

Pályafutása első pontját szerezhette volna meg a Formula-1 imolai visszatérésén George Russell, de eldobta a lehetőséget egy nehezen védhető hiba miatt: a biztonsági autó mögött, hideg abroncson, alacsony sebességnél veszítette el a kontrollt és törte össze a Williamst. A brit az idei Emilia-Romagna-i Nagydíjon feledni a blamát.

„Talán egész pályafutásom legnagyobb hibáját követtem el Imolában 2020-ban, amikor a biztonsági autó mögött baleseteztem. Ezen a pályán, ha hibát követsz el, akkor kiestél. De erről kell szólnia a versenyzésnek! Igyekszem megpróbálni helyrehozni a tavalyi hibámat egy jó eredménnyel ezen a hétvégén” – ígérte a Williams előzetesében Russell.

„Imola fantasztikus pálya, nagyon gyors, és igazán oda kell tenni magunkat” – beszélt arról, hogy a kínos emlék ellenére szereti az olasz aszfaltcsíkot. „Kifejezetten karakteres is, ami sok újabb pályából hiányzik, ez érezhető, amikor a kerékvetők dobálnak. Nagyon örülök, hogy ez a pálya ebben a szezonban is a naptárban szerepel.”

A csapattársnak éppen ellenkező emlékei vannak a tavaly őszi futamról: Nicholas Latifi 11. helyezése pályafutása eddigi legjobb pozíciója (együtt a 2020-as monzai Olasz Nagydíjjal, melyen a kanadai szintén ezen a helyen ért célba).

„Izgatott vagyok, hogy pályára guruljunk Imolában, tavaly úgy tűnt, ez a helyszín nagyon passzol az autónkhoz, én pedig az egyik legjobb eredményem értem el a futamon. Kíváncsi vagyok, hogyan fog teljesíteni az autó, különösen azután, hogy a bahreini hétvégén nem voltak konstans körülmények a szél miatt. Hasznos lesz, hogy három szabadedzés áll rendelkezésre, ellentétben a tavalyi egyetlennel, fel tudjuk majd építeni a hétvégét. Remélhetőleg versenyképesek leszünk és jó versenyt teljesítünk” – mondta az előzetesben Latifi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: