DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Egyszer mindenkinek falnak kell mennie a biztonsági autó mögött”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint csak jobb versenyző válik majd George Russellből a vasárnapi imolai hibájának köszönhetően. Paddy Lowe Alain Prost bakijával állította párhuzamba.

George Russell a tizedik helyen haladt a vasárnapi Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíjon, amikor a biztonsági autó mögött a falnak csapódott és kiesett. A Williams pilótája, aki első pontjait szerezhette volna az F1-ben, karrierje legnagyobb hibájának nevezte a történteket, amelyet elmondása szerint soha nem fog elfelejteni. Versenyzőtársai azonban a közösségi oldalakon keresztül vigasztalták: többek között Lewis Hamilton és a néhány éve Bakuban hasonlót bakizó Romain Grosjean is üzent a fiatal britnek.

george-russell-imola-dppi



Most ebbe a sorba állt be a Russellt támogató Mercedes F1-es csapatvezetője, Toto Wolff is, aki szerint ettől csak jobb versenyző válhat belőle – szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Ez mind része a fejlődési folyamatnak. Ami Lewist és Valtterit, valamint még korábban Nicót olyan különlegessé tette, az a szerzett tapasztalat. Úgy gondolom, egyszer mindenkinek falnak kell ütköznie a biztonsági autó mögött. Láthattunk ilyet a rutinosabb versenyzőktől is, ha nyomás alatt vannak. Amit ma George csinált, az a legjobbakkal is előfordult. Borzalmas érzés ez most számára, de le fog ülepedni és be fog gyógyulni, akár egy seb, és ettől csak jobb versenyző lesz a jövőben.”

Wolffhoz hasonló gondolatokat fogalmazott meg a Russell-lel korábban a Mercedes és a Williams technikai igazgatójaként is dolgozó Paddy Lowe egy Twitter-üzenetben, Alain Prost 1991-es imolai hibájával vonva párhuzamot: „Hagyd ezt magad mögött, George, nagyszerű társaságba kerültél ezzel. Képzeld el, hogy Imolában megforogsz a felvezető körön egy Ferrarival, miközben már háromszoros világbajnok vagy. Mindenki követ el hibákat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: