DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton és Grosjean Twitteren vigasztalta Russellt

George Russell Imolában közel állt első F1-es pontjaihoz, azonban a biztonsági autó mögött falnak csapta a Williamst. Hamilton és Grosjean a közösségi médiában vigasztalta meg.

Talán nincs ember a Földön, aki titkon ne drukkolna minden versenyen egy kicsit annak, hogy George Russell végre megszerezze első F1-es pontját. Többször adódott már lehetőség a fiatal pilóta előtt, de vagy a technika nem engedte, vagy a körülmények nem az ő kezére játszottak.

Ezúttal azonban saját hibájából fakadóan dobta el erre az esélyt, mivel a Max Verstappen kiesése miatt elrendelt biztonsági autós fázis alatt vágta falhoz a Williamst, mikor túl kövér gázt adott gumimelegítés közben. A brit ekkor a tizedik helyen autózott.



„Nem tudom, mit mondjak. Nincs kifogásom. Sajnálom, srácok” – írta Twitteren Russell. Azonban nem sokkal a verseny után a hetedik vb-címe felé száguldó Lewis Hamilton és egy ugyanilyen esetet átélő Romain Grosjean próbálták vigasztalni. „Nincs azzal semmi gond, hogy hibázol, ahogyan azzal sincs, hogy ez most nagyon fáj. Én többet hibáztam, mint amire emlékezni tudok. Nagyszerű vagy, haver, fel a fejjel és készülj a következőre” – írta a bejegyzéshez Lewis Hamilton.

Romain Grosjean Azerbajdzsánban csapta egyszer falhoz a Haast, miközben bent volt a biztonsági autó: „Ember, én ismerem ezt az érzést. Időbe fog telni, amíg elfelejted, de amit te csinálsz, az elképesztő. Nyomd tovább!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: