DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell olyan agresszív akart lenni, mint még soha

Eddig túl óvatosnak gondolta magát a versenyeken, most viszont saját bevallása szerint is átesett a ló túloldalára George Russell, aki első F1-es pontszerzésével a láthatáron, a biztonsági autó mögött csapta falhoz a Williamst.

russell_1



„Nem tudom, mit mondjak. Nincs kifogásom. Sajnálom, srácok” – adta Twitteren első reakcióját George Russell azt követően, hogy a hajrában, a 10. helyen haladva törte össze a Williamst az Emilia-Romagna-i Nagydíjon. A brit hibája különösen kellemetlen volt, hiszen lassú tempónál, a biztonsági autó mögött haladva vétette, amikor a gumimelegítés során elveszítette az irányítást az FW43 felett. A 34. F1-es versenyén első pontjára hajtó Russell a balesetet követően egyszerre dühösen és magába roskadva ücsörgött a szalagkorláton túl a kerítés mellett, az imolai futam legszívszorítóbb pillanatát szolgáltatva.

„Ezen a versenyen az első körtől kezdve végig keményen nyomtam, sohasem voltam még ilyen agresszív. Ezt a hozzáállást pedig a biztonsági autó mögött is tartani akartam, mert tudtam, hogy friss gumikkal fognak érkezni mögöttem a többiek, míg én a használtakon maradtam, így ha harcban akarok maradni az utolsó pontért, akkor szuperagresszívnek kell lennem. Majd pedig abban a pillanatban, hogy kicsúszott alólam az autó, azonnal a falban is voltam. Nagyon csalódott vagyok, és persze bocsánatot kérek az egész csapattól” – idézi a Motorsport Russellt, aki arra a kérdésre, hogy szerinte mi kellene ahhoz, hogy végre összejöjjön a hőn áhított első F1-es pont, komoly önkritikát gyakorolva így felelt: „Talán ha nem követnék el olyan buta hibákat, mint a mai.”

A Williams többször állt már a pontszerzés küszöbén az idei szezonban, ezúttal Nicholas Latifi is erről csak éppen lemaradva a 11. helyen zárt, és Russell is kifejezetten elégedett volt az autó e hétvégi teljesítményével.

„A nap pozitívuma, hogy önerőből voltunk ebben a pozícióban. Átugrottam Ocont és el is tudtam húzni tőle. A verseny elején azonos tempóval haladtam, mint az előttem lévő McLarenek. Az autó szinte életre kelt alattam ezen a hétvégén, tényleg nagyon gyors volt” – mondta. „Úgy érzem, hogy esetenként túlságosan is visszafogottan vezettem a versenyeken, de ma kétségtelenül megtaláltam a határt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: