DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Közelebb vagyunk a Mercedeshez és a Red Bullhoz

A McLaren fiatal brit pilótája úgy érzi, a tavalyi esztendőhöz képest csökkentettük a különbséget a két élgárdához képest, a Ferrarival és az AlphaTaurival viszont nagyon szoros csatára számít.

Az előszezoni tesztek után sokan azt várták, hogy a McLaren lesz a harmadik erő, s bár az időmérőn még egy-egy Ferrari és AlphaTauri is beférkőzött eléjük, a Bahreini Nagydíjon végül Lando Norris ért célba Max Verstappen és a Mercedes párosa mögött a negyedik helyen. A brit pilóta úgy érzi, még az említett két élcsapathoz is közelebb kerültek, de azt így sem meri kijelenti, hogy ők lennének a legerősebbek a középmezőnyben:

norris-mclaren-bahrein-2021-dppi-1



„Közel vagyunk, nem vagyunk mérföldekre a Mercedestől és a Red Bulltól az előző szezonhoz képest” – idézi Norrist a Motorsport.com szaklap. „Úgy gondolom, eléggé lecsökkentettük a különbségeket, és remélhetőleg néhány pályán még közelebb lehetünk. Nehéz megmondani, hogy mi vagyunk-e a legjobbak az üldözők legjobbjai, nem tudom például, milyen az AlphaTauri tempója, de az autó jónak tűnik.”

Norris arra számít, hogy a Ferrarival és az AlphaTaurival egész idényen keresztül tartó, ide-oda hullámzó harcot vívhatnak:

„Azt hiszem, azt tudjuk, mire képes a Ferrari. Charles még tavaly is előttünk volt az időmérőn, a Ferrari nagyon gyors lehet a kvalifikációkon. A versenyek során viszont úgy látszik, küszködnek. Úgy gondolom, versenytempóban egyértelműen jobbak voltunk, ami jó, de lehetnek olyan futamok, ahol jobban tudnak bánni a gumikkal és gyorsabbak lesznek. Előre-hátra mozoghatnak a frontvonalak a Ferrari és köztünk, az AlphaTaurival együtt nagyon szorosnak tűnik a küzdelem, szóval várom már a csatát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: