DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: A McLaren csak ötödik leggyorsabb

Az első verseny alapján könnyű kijelenteni, hogy a McLaren harmadik erő, Lando Norris viszont rámutatott, az időmérőn csak az ötödik csapat voltak. Nem dőlhetnek elégedetten hátra, egy körön még javulniuk kell.

A tavalyi konstruktőri harmadik helyezett, a McLaren egy forduló után 2021-ben is a bronzérmes pozícióban áll, miután Lando Norris negyedik lett a Bahreini Nagydíjon – csak két Mercedes és egy Red Bull végzett előtte –, Daniel Ricciardo pedig hetedik pozícióban mutatkozott be új csapatánál. Az erős versenyteljesítmény ellenére viszont időmérőn nem az MCL35M áll a középmezőny élén – erre mutatott rá Norris, mikor arról kérdezték, szombaton vagy vasárnap erősebb az autó.



„Nehéz megmondani, de az biztos, hogy jó munkát végeztünk, hogy a versenyben gondolkodtunk. Pénteken és szombaton is már a futamra összpontosítottunk, a tempót könnyebb volt így fenntartani. Az időmérőn viszont reálisan az ötödik leggyorsabb autó volt a miénk, szó sincs arról, hogy harmadik legjobbak lennénk. Dolgoznunk kell ezen, és reméljük, Imolában sikerül előrelépést tennünk” – idézi a Crash.net Norrist, aki hetedik pozícióba kvalifikált, eggyel Ricciardo mögé.

„Bőven lesz munka, mivel ha a másik AlphaTauri, Tsunoda bejut a Q3-ba, valószínűleg ő is előttünk végzett volna. Carlos (Sainz) Ferrariját megelőztük, de egy jó körrel ő is megverhetett volna minket, szóval nem tökéletes a helyzetünk. Talán többet kell dolgoznunk még az időmérőn, mint a futamon.”

„Ha a versenyben hátrébb lettünk volna, akkor nehezebb lenne a helyzetünk, nem tűnne úgy, hogy jól állunk. Nem gondolom, hogy elégedetten hátradőlhetünk egy jó eredmény után. Boldog vagyok, sok a pozitívum, de a negatívum is, amin dolgozni kell” – emelte ki Norris, hogy hiába indult erősen a McLaren szezonja, nem szabad kiengedniük, mert a viszonyok gyorsan megváltozhatnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: