DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Miért hitték, hogy mi leszünk a sztárok?

Egy 6. és egy 7. hellyel zárta a Formula-1-es szezon első időmérő edzését a McLaren, amitől a közvélemény az előzmények fényében talán jobb szereplést várt, Lando Norris azonban nem érti, mire föl volt ez a nagy fölhajtás.

Az előszezoni teszt során a McLaren tűnt az elsőszámú lesipuskásnak a Red Bull és a Mercedes mögött, és még a Bahreini Nagydíj első edzésnapján látott helyezéseik is mutattak némi esélyt arra, hogy Daniel Ricciardo és Lando Norris erős dobogóesélyes lehet a hétvégén. Noha ez még nem kizárt, de a várakozásokhoz képest az ausztrál pilóta 6. és a brit 7. helye meglehetősen átlagosan fest.

Norris szerint ez pontosan így van, viszont nem kellene ezen meglepődni: elmondása szerint a csapatnál – a külső szemlélőkkel ellentétben – nem is vártak csodát a hétvégétől.

norris



„Elégedettek vagyunk. Persze lehetnénk kicsit elégedettebbek, ha mindkét Ferrarit és mindkét AlphaTaurit magunk mögött tudnánk. De már az első köröktől fogva jól látszott, hogy az AlphaTaurik gyorsabbak nálunk, szóval örülhetünk, hogy legalább a kettő közé befértünk” – mondta az időmérő után Norris.

„Valamilyen okból a tegnapi nap után mindenki azt gondolta, hogy mi leszünk a sztárok, pedig sohasem tűnt így. Magunkra figyeltünk, de semmi különlegeset nem láttunk az eredményekben, így ezek a helyezések jónak számítanak. Az edzéseredményeink rendben voltak, amiből sokan azt szűrték le, hogy csodásan állunk, pedig abból ez még nem következett.”

A Mercedes-motorral való átmenetet a jelek szerint problémamentesen letudó McLaren gyorsabbik versenyzője azonban az év első időmérőjén az új jövevény Ricciardo lett, miután 47 ezreddel fürgébben teljesítette mindent eldöntő körét, mint csapattársa. Csapatújoncként azonban érzi, hogy sokkal többet is ki lehet még hozni az MCL35-ből. 

„Tegnap még nem volt meg a tempóm, de tudom, hogy ez csak idő kérdése, és minél több időt töltök az autóban, annál jobban ráérzek majd a határaira. Tény, hogy már tapasztaltnak számítok a sportban, de az igazság akkor is az, hogy időre van szükség az utolsó néhány százalék megtalálásához. Ma este határozottan közelebb kerültem ehhez, szerintem ez mindenképp jó kezdése a McLaren-kalandnak” – foglalta össze az ausztrál a Sky Sportsnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: