DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Grosjean nem is gondolt a visszavonulásra

Bár a rutinos francia pilóta szó szerint a halál torkából menekült meg a tavalyi év végén, egy pillanatig sem fordult meg a fejében, hogy abbahagyja. Már a kórházban is a visszatérést tervezte.

Amikor tavaly Bahreinben az első körös óriási csattanását láttuk, mindenki ereiben meghűlt a vér, sokak fejében megfordult a legrosszabb forgatókönyv, ahogy a legfőbb érintett, Romain Grosjean is érezte, hogy közel a halál, ha nem tud kiszabadulni a tűzgolyó fogságából. Bár közel fél percen át volt a lángok között, kisebb égési sérülésekkel megúszta a borzalmas kalandot, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy nem vesztette el az eszméletét és a hidegvérét sem, ki tudott szabadulni az égő roncsból.

2021-ben az IndyCarban fogja folytatni pályafutását, a Formula-1-nek búcsút intett, ez már a balesete előtt is egyértelmű volt, hogy így lesz. Igen különleges évadot zárt a francia. „A tavalyi év igen furcsán alakult. Először úgy tűnt, hogy megkezdjük a szezont rendben, aztán jött a világjárvány és mi is leálltunk. Én ugyan nem teljesen, mert minden héten igyekeztem valamit csinálni, miközben építgettem saját e-sport csapatomat. Aztán jött a bahreini csattanás és nem tudtam, mi következik ezután” – idézi Grosjean szavait a Planetf1.com.

Grosjean megúszta az elsőre végzetesnek tűnő balesetet és már a kórházban a visszatérésen gondolkodott


„A kórházi ágyamon is az volt az első gondolatom, hogyan tudnék gyorsan visszatérni az autósporthoz. Nem pihentem meg, keményen próbálkoztam és egyetlen pillanatig sem gondoltam arra, hogy abbahagyjam a versenyzést. Az IndyCar mindig is ott volt a gondolataim mélyén, szerettem volna odamenni és abban a sorozatban versenyezni. Az e-sportot használtam ahhoz, hogy megtanuljam a pályákat és szerencsére a játékokban megtaláltam az IndyCar-autókat, valamint a pályákat is, így még jobban fel tudtam készülni. Szerencse, hogy van otthon egy komoly szimulátorom, nagy segítségemre volt” – tette hozzá Grosjean.

Várunk valami csodát Romain Grosjeantól az IndyCarban, vagy semmi különös kiugró eredményre nem lesz képes?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: