DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas pontosan olyan csapattárs, amilyet a Mercedes és Hamilton akar

Johnny Herbert rámutatott a lényegre, Valtteri Bottas a létező legideálisabb csapattárs Lewis Hamiltonnak. Gyors, hozza a pontokat és nem balhézik csapaton belül, elfogadja a sorsát.

Toto Wolffék egyértelműen nem akartak ismét olyan helyzetbe kerülni, mint 2014 és 2016 között Nico Rosberg és Lewis Hamilton belső viszályának idején. Két dudás nem fér meg egy csárdában, ezért számos alkalommal lett koccanás vagy ütközés a vetélkedés eredménye. Valtteri Bottas az első pillanattól tisztában van az istállónál betöltött szerepével és nem is nyafog az alárendeltség miatt.

Többször is nagyot villantott már a tapasztalt finn pilóta 2017-es megérkezése óta a Mercedesnél, de valós esélye és lehetősége sosem volt megszorítani sem Lewis Hamiltont a világbajnoki összetettben és a korábbi Formula-1-es versenyző, Johnny Herbert szerint ezt az Ezüst Nyilaknál szándékosan alakították így, nehogy belső gondok gyengítsék a gárdát.

Amikor a csapat azt kérte, Bottas bármikor maga elé engedte Hamiltont az elmúlt években


A média ugyan gyakran kritizálja Bottas teljesítményét, a brit szakértő szerint ő tökéletesen az a pilóta, akit a Mercedes, a csapatfőnök és Lewis Hamilton szeretne második számú versenyzőnek. „Szörnyű, amit időnként el kell viselnie, mert minden oldalról támadják Valtterit, hogy nem teljesít elég jól. Ugyanakkor számos alkalommal pedig egészen jó dolgokat mutat” – ecsetelte véleményét Johnny Herbert a Motorsport.com hasábjain.

„Néhány alkalommal Lewist is képes legyűrni, ugyanakkor a versenyek során sokszor hiányzik belőle a stabilitás, az állandóság. Ha viszont globálisabban nézzük a helyzetet, ő pontosan azt hozza, amiért szerződtették. Rengeteg pontot szerez, amivel a Mercedes mindig megnyeri a konstruktőri bajnokságot. Ebben mindig zseniális.”

„Okoz-e bármilyen fejfájást a csapatnak? Nem. Abszolút olyan típus, amilyen Toto Wolff kívánt az istálló és saját maga számára is. Olyasvalaki, akit Lewis is kívánt magának? Igen. Valtteri jó munkát végez, George Russell esetleges érkezése azonban sokkal nagyobb gondot okozott volna Hamilton számára, a Mercedes pedig ilyen típusú csatározást nem kívánt csapaton belül látni” – mutatott rá Herbert.

Szerintetek egy Hamilton-Russell vetélkedésből ki jönne ki győztesen jelenleg a Mercedesnél?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: