DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz elóvatoskodta első ferraris rajtját

Semmiképp sem akart már az első kanyarokban kiesni a maranellóiaknál való bemutatkozása során, emiatt viszont több pozíciót is veszített a spanyol. Pozitívumokból így sem volt hiány Bahreinben.

Első ferraris versenyét teljesítette a Bahreini Nagydíjon Carlos Sainz, aki a nyolcadik helyre kvalifikálta magát, a másnapi futam rajtjánál azonban több pozíciót is veszített. Végül aztán visszaküzdötte magát a nyolcadik pozícióba, így két hellyel csapattársa, Charles Leclerc mögött intették le. A spanyol elégedetten értékelte maranellói bemutatkozását, de azt elismerte, hogy elóvatoskodta a verseny elejét – szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

sainz-ferrari-bahrein-1



„Összességében ez egy jó hétvége volt számomra. Talán magában az eredményben nincs semmi különleges, de úgy vélem, a hétvégém erősebbnek tűnt, mint amit az eredményt mutat verseny- és időmérős körülmények között. Hátrányban voltam az első néhány kör után, talán kissé óvatosan álltam hozzá az első ferraris köreimhez. Csak biztosra akartam menni, hogy befejezem a futamot.”

„Amint sikerült megelőznöm a két lassabb autót, az Astont és az Alpine-t, és sikerült tiszta pályát magam előtt tudni, akkor igencsak elégedett voltam az autóval, és elég jó tempót tudtam kipréselni belőle. Szóval jó első hétvége volt. Lesz még 22, amikor agresszívebb lehetek a rajtnál és kicsit jobban teljesíthetek az első körökben. Még mindig kicsit többet kell kihoznom az autóból.”

Érdekesség, hogy Sainz pont mclarenes utódja, Daniel Ricciardo mögött futott be, méghozzá alig egy másodperccel elmaradva az ausztráltól, ami további bizakodással töltötte el a ferrarist a 2020-as eredmények ismeretében (még ha Ricciardo sérült autóval is versenyzett):

„Ez biztató, mert emlékszem, tavaly milyen könnyedén előztem meg Charles-t, szóval emlékszem, mekkora volt a különbség a McLaren és a Ferrari között. Közel voltam hozzá a végén, hogy megelőzzem a McLarent, sokkal jobb volt akkor a tempóm, mint Danielé, körönként fél másodperccel közeledtünk. Szóval vannak biztató jelek, nagy az előrelépés tavalyhoz képest. Most a részleteket kell finomhangolnunk, és folytatnunk a kemény munkát Maranellóban és a fejlődést.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: