DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo sérült padlólemezzel versenyzett

Már az első körben megsérült az ausztrál McLarenje Bahreinben, miután Pierre Gasly hátulról nekiütközött, ez pedig jelentős leszorítóerő-vesztést jelentett, ami hozzájárulhatott a lassabb tempójához.

Miközben Lando Norris a középmezőny legjobbja lett a Formula-1-es Bahreini Nagydíjon a negyedik helyével, csapattársa, a McLarennél ezen a hétvégén bemutatkozó Daniel Ricciardo egy hetedik pozíciót tudott felmutatni. A leintést követően az ausztrál érezhetően csalódott is volt az eredménnyel – szavait a Motorsport.com szakportál idézi:

ricciardo-mclaren-bahrein-futam-1



„Úgy éreztem, egyre lassabb leszek, ahogy haladt előre a verseny. Úgy tűnt, a lágy gumikon futott első etap során többé-kevésbé ott maradtam Landóval és Charles-lal, aztán viszont a közepes keveréken kissé elhúztak, a keményen pedig még inkább, szóval úgy éreztem, folyamatosan esek vissza. De ha nincs meg a tempó 50 körön keresztül, akkor egyszerűen nőni fog a különbség. Kicsit remélem, hogy volt valami sérülés, mert az részben megmagyarázná a tempót.”

Nos, mint kiderült, volt ilyen sérülés: történt ugyanis, hogy az első körben Pierre Gasly eltalálta hátulról Ricciardo McLarenjét. A francia AlphaTaurija ettől olyan mértékben sérült, hogy gyakorlatilag ki is szállt a küzdelemből, Ricciardo viszont továbbment, sőt csak a verseny után értesült egyáltalán a kontaktról:

„Hogy őszinte legyek, nem éreztem. Hallottam, hogy sérülése volt, és csak a futam után láttam őt. Megkérdeztem, mi történt, mire mondta, hogy hátulról nekem jött. Szóval nem tudom, de ha a padlólemez sérültnek tűnik, akkor talán nyugodtabban fogok aludni.”

A többszörös nagydíjgyőztes valóban fellélegezhet kissé, ugyanis Andreas Seidl, a McLaren csapatvezető egy közleményben elárulta: valóban találtak sérülést az autón, amely bizony komoly leszorítóerő-veszteséget jelentett Ricciardo számára. „A verseny után sérülést találtunk Daniel autójának padlólemezén, köszönhetően annak, hogy Pierre Gasly a futam elején nekiütközött az autó hátuljának. A sérülés olyan mértékű volt, hogy jelentős leszorítóerő-veszteséggel járt. A teljesítmény-csökkenés ellenére Daniel a tapasztalatát használva megküzdött a problémával, és értékes pontokat gyűjtött a csapatnak. Már várjuk a következő versenyt” – fogalmazott Seidl.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: