DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Norris ajándék dobogóban bízott

Bottas elrontott kerékcseréje után reménykedett abban, hogy abból ő is profitálhat, de így is elégedett a brit. Ricciardo ellenben tudja a hetedik helye után, hogy még sok munka vár rá.

Lando Norris a negyedik helyen ért célba az évadnyitó Formula-1-es Bahreini Nagydíjon, azaz csak a két Mercedes és Max Verstappen Red Bullja előzte meg őt, ezzel ő lett a középmezőny legjobbja. A McLaren-Mercedes fiatal britje elégedett is volt szahíri teljesítményével, bár elismerte, hogy amikor hallott Valtteri Bottas elrontott bokszkiállásáról, egy pillanatig átfutott az agyán, hogy tavalyhoz hasonlóan akár idén is dobogóval nyithatja a szezont:

norris-mclaren-bahrein-futam-1



„Abban bíztam, hogy ezzel kiszállt a versenyből, hogy őszinte legyek” – viccelődött Norris, akit a PlanetF1.com idéz. „Persze nem kívánok ilyet senkinek. Egy percig azt gondoltam, talán valami kicsúszhat nekünk belőle: kicsit bevillant a tavalyi évkezdet, de persze nagyon örülök a negyedik helynek. Úgy gondolom, jó volt a tempónk, az autó jól ment, és megfelelő távolságot tudtam tartani. Ez egy jó kezdete az idénynek. A Mercedes és a Red Bull nagyon elhúzott, de Charles Ferrariját nyers tempóból előztem meg a pályán. Vár még ránk feladat, szerintem első versenyként elégedettek lehetünk ezzel.”

Mindeközben új csapattársa, Daniel Ricciardo a hetedik lett Bahreinben. Az ausztrál nem is volt boldog azzal, amit vasárnap mutatott: „Úgy vélem, a hétvégét egészében nézve meglehetősen elégedett vagyok. A futamon kissé küszködtem a tempóval, semmiképp sem nevezném erősnek a versenyemet, és rengeteg munka és tanulás vár még ránk. Nyilván nem csüggedek, de sokat kell még dolgoznunk. Ahogy haladt előre a verseny, úgy éreztem, egyre csak esek hátrébb, és nem tudtam nyomni a gumiknak. Meg kell még találnom a megfelelő beállításokat, sok házi feladatot kell elvégeznem, hogy javuljak. Több dolgot is feljegyeztem a verseny során, hol tartott vissza az autó. Gyenge verseny végén jött ez a hetedik hely, mondhatjuk úgy.”

Ricciardo két éve hasonló helyzetben volt, amikor a Renault-hoz érkezett meg újonnan, de a pilóta állítja: a McLarennél most koránt sincs akkora hátrányban, és arra számít, hogy gyorsabb lesz a fejlődése is, mint volt 2019-ben.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: