DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Talán az én hibám volt

A négyszeres világbajnok elismerte, hogy ő mérte fel rosszul a helyzetet az Esteban Oconnal történt bahreini ütközése során. A német még nem érzi otthon magát az Aston Martin autójában.

Ha azt mondjuk, hogy nem alakult túl fényesen Sebastian Vettel első versenyhétvégéje az Aston Martinnál, akkor még finoman fogalmaztunk. Az időmérőn már az első szakaszban kiesett, majd a sárga zászlók figyelmen kívül hagyása miatt még rajtbüntetést is kapott. A versenyen pedig Esteban Oconnal ütközött, amiért szintén őt találták felelősnek, így 24 órán belül összesen öt büntetőpontot zsebelt be a német – miközben világbajnoki egységből egyet sem gyűjtött.

Ami a balesetet illeti: Vettel a rádión még Ocont tartotta felelősnek, később viszont elismerte, hogy ő mérte fel rosszul a helyzetet. „Azt gondoltam, jobb oldalon marad, de aztán visszatért balra, így pont elém került, én pedig elfékeztem magam. Szóval talán az én hibám volt. Rögtön a verseny után beszéltem vele, és egyetértettünk, szóval nem sokat kell ehhez hozzáfűzni” – idézi a RaceFans.net szakoldal Vettel szavait, amelyek annak függvényében még így is kissé nehezen érthetők, hogy a felvételeken egyértelműen látszik, hogy nem Ocon, hanem ő az, aki oldalirányba is mozog, az Alpine franciája gyakorlatilag végig egyenesen haladt az ütközésig:

A négyszeres világbajnok arról is beszélt, hogy még nem érzi otthonosan magát az Aston Martin autójában: „Rengeteg dolgot megtanultunk a versenyen, amit meg kell oldanunk. Meglátjuk, milyen gyorsan tudjuk ezt megtenni. Nem érzem magam otthon az autóban, rengeteg tényező harcol ellenem, így nem tudok a vezetésre koncentrálni. Nyilván alkalmazkodom ahhoz, ahogy az autót vezetni kell, de sok dolog van, ami bizonyos kiszámíthatatlanságot idéz elő, ami nem segít, szóval úrrá kell lennünk ezeken. Sok mindent kipróbáltunk az autóval és a beállításokkal, de számos dolog még nem úgy működik, ahogy kellene.”

Vettel hangsúlyozta, hogy a nehézségek ellenére is motivált maradt: „Ez is a munkám része, de az is, hogy jól vezessek és jól versenyezzek, ami ma nem sikerült. Talán nem ilyen szezonkezdetre vágytam, de a következő versenyek jók lesznek arra, hogy minden megnyugodjon körülöttünk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: