DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher: Mókás apám riválisai ellen versenyezni

Több olyan versenyző is lesz a pályán Mick Schumacher F1-es debütálása alkalmával, akik már hétszeres világbajnok édesapja ellen is versenyeztek. A fiatal német izgatottan várja a bemutatkozást.

Jelentős mérföldkő következik a hétvégén Mick Schumacher pályafutásában, hiszen most mutatkozik be a Formula-1 mezőnyében. A Haas színeiben debütáló fiatal német érthető módon izgatott a bahreini szereplését megelőzően – minderről a csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt, amelyen a Formula.hu is részt vett:

„A múltkori teszten kicsit belekóstolhattunk, így most már többet akarunk. Örülök, hogy itt vagyunk és pénteken kezdhetünk, aztán onnan építkezünk tovább.”

Schumacher kapcsán érdekesség, hogy Fernando Alonso és Kimi Raikkönen révén két olyan pilóta is lesz a mezőnyben, akivel már az apja, Michael Schumacher is világbajnoki csatákat vívott a 2000-es években (olyanok pedig még többen vannak, akik ellen mercedeses visszatérésekor versenyzett). Az erről szóló kérdés kapcsán így felelt a 22. születésnapját néhány napja betöltő újonc:

„Szerintem mókás ebbe belegondolni, hogy két generáció ellen is versenyeztek. Ez mutatja, hogy egy ideje már itt vannak a sportban, és nyilván sikeresek is voltak, azért vannak még itt. Jó lesz majd látni, hogyan alakulnak a dolgok a pályán. Nem sokukkal mentem együtt a teszten, főként másokkal voltam együtt a pályán. Viszont köröztem Kimivel, akit nyilván jól ismerek a pályáról. Mindig jó vele beszélgetni és nyilván egy-két információt vagy tippet kapni tőle.”

A haasos azzal kapcsolatban is kapott kérdést, hogy milyen érzés lehet a nyilvánosság előtt 2013-as síbalesete előtt meg nem jelenő apja számára, akinek az állapotáról évek óta csak információmorzsák látnak napvilágot, hogy a fia bemutatkozik az F1-ben, valamint elkísérte-e bármely családtagja őt Bahreinbe:

„Ez egy elég privát kérdés, és nem is az én tisztem válaszolni rá. Ami a családtagokat illeti: egyedül vagyok itt. Velem vannak az engem körülvevő emberek, és biztos vagyok benne, hogy készen állunk az első F1-es hétvége jelentette feladatra.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: