DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Visszavágna a „kemény teszt” után a Mercedes

Toto Wolff csapatfőnök szerint a W12-es nem úgy viselkedett a teszten, ahogy azt remélték, de reméli, hogy a bahreini évadnyitón meg tudják mutatni, hogy ismét képesek felállni a nehéz helyzetből.

Nem úgy alakult a Mercedes számára a másfél héttel ezelőtti háromnapos bahreini teszt, ahogy azt eltervezték: műszaki problémák és az autó viselkedésével kapcsolatos gondok egyaránt hátráltatták őket. A kollektív gyakorlás után a vb-címvédő alakulat mérnökei úgy fogalmaztak, hogy az adatok alapján a Red Bull előttük jár, s ezt most megismételte Toto Wolff csapatvezető is, aki viszont azt is hozzátette az istálló szezonnyitó előtti előzetesében: szeretnék ismét megmutatni, hogy képesek felállni a nehéznek tűnő helyzetből.

hamilton-teszt-bahrein-dppi



„Olyan érzésünk van, hogy elég sok időt töltöttünk az utóbbi időben Bahreinben, és eléggé változó szerencsénk volt ez idő alatt” – mondta el Wolff a Mercedes közleményében. „Összességében trükkös három tesztnapon vagyunk túl. A W12-es nem viselkedett olyan stabilan és kiszámíthatóan, mint néhány riválisunk autója.”

„A Red Bull erősnek tűnt a rövid és a hosszú etapokon egyaránt, de mint mindig a tesztek esetén, nehéz biztosra menni a nyers teljesítményt illetően. Az egyetlen dolog, amit biztosan tudunk, hogy bizonyítanunk kell, hogy képesek vagyunk reagálni. Amint véget ért a harmadik tesztnap, leszegett fejjel dolgoztunk, hogy kitaláljuk, miképp térhetünk vissza erősebben alig néhány nappal később.”

A csapatfőnök rámutatott: a szabálymódosítások hatása nagyobb volt a vártnál. „Bár ezek az autók több elemükben megegyeznek az elődjükkel, így is jelentős szabályváltozásokhoz kellett alkalmazkodnunk. Azon is változtatnunk kellett, hogyan dolgozunk, köszönhetően a költséglimitnek. De mint azt már korábban is megtudtuk, a nehéz pillanatokból tanulhatunk a legtöbbet.”

„Ennek a csapatnak az embereink és az értékeink jelentik a legfőbb erősségét, és tudom, hogy a kemény teszt után erősebben tudunk visszavágni. Várom, hogy elstartoljon ez az új és izgalmas szezon, hogy lássam, mennyit tudunk fejlődni és hogyan tudunk teljesíteni Bahreinben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: