DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Mercedes: Az adatokból látjuk, hogy lassabbak vagyunk a Red Bullnál

Andrew Shovlin, a Mercedes mérnöke szerint ezúttal tényleg lemaradásban vannak a fő riválisukhoz képest a tesztek után, de mindent megtesznek, hogy gyorsuljanak a szezonnyitóra.

Már az előző években is megszokhattuk, hogy a Mercedes nem mutatja ki a foga fehérjét az előszezoni teszteken, ezúttal viszont úgy tűnik, tényleg nem minden klappol a világbajnok alakulatnál. Pénteken váltógond hátráltatta őket Bahreinben, majd Lewis Hamilton szombati kicsúszása miatt is időt veszítettek. Emellett a W12-es hátulja is kissé nyugtalanul viselkedik Valtteri Bottas szerint, s bár az utolsó napra sikerült előrelépniük, így sem voltak olyan meggyőzők, mint a korábbi szezonok során.

mercedes-redbull-teszt-dppi



Andrew Shovlin, a Mercedes vezető mérnöke szerint ez nem is véletlen, ugyanis az általuk gyűjtött információk alapján nyilvánvaló, hogy a Red Bull most tényleg előttük jár, legalábbis versenytempó terén:

„Sikerült némi fejlődést elérnünk a magas üzemanyag-mennyiség melletti egyensúly terén, és az autó is kiszámíthatóbban viselkedett, de látjuk az elmúlt napokban gyűjtött adatokból, hogy versenytempó tekintetében nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Red Bull” – idézi Shovlint a Motorsport.com. „Az alacsony üzemanyagszinttel végzett munka már zavarba ejtőbb eredményt mutatott, nem tudtunk elég adatot gyűjteni, és meg kell vizsgálnunk a hozzáállásunkat, mert túlságosan is sok autó mutatott jobb tempót ma nálunk.”

„Az előző években is voltak gondjaink a téli tesztek során a tempóval, de mindig tudtunk fejlődni az első futamra, ezúttal viszont lehet, hogy nehéz dolgunk lesz. Nincs sok idő addig, amíg visszatérünk ide versenyezni, de már megterveztük a programunkat, hogy megpróbáljuk megérteni néhány problémánkat. Minden követ megmozgatunk, hogy találjunk még némi sebességet a következő tíz napban.”

A vasárnap délutáni etap során hosszabb és rövidebb etapokat is teljesítő Hamilton is hasonló álláspontra helyezkedett: „Ma fejlődtünk kicsit, de még mindig nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk. Nem tudok egy konkrét területet kiemelni, csak összességében úgy érzem a kör során, hogy javulnunk kell. Már várom, hogy újra versenyezzünk és újra koncentrált üzemmódba kapcsoljunk” – fogalmazott a hétszeres vb-győztes, hozzátéve azt is, hogy a korábbi évek tesztjei során sem érezte magukat gyorsabbnak a többieknél, hiszen a valós erősorrendre úgyis a nagydíjhétvégéken derül fény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: