DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz elismerte, még mindig lassú a Ferrari az egyenesben

A spanyol úgy érzi, valamennyit biztosan sikerült ilyen téren is fejlődnie a Scuderiának, de továbbra is úgy gondolja, az egyenesekben hátrányban lesz a Ferrari a riválisokkal szemben.

2020-ban óriásit égett a Ferrari, hosszú évek után ismét futamgyőzelem nélkül zártak egy évadot, a dobogóra is csak ritkán fért fel Charles Leclerc és Sebastian Vettel, az összetett pontversenyben pedig nemhogy a Mercedest nem tudták megszorítani sem, de egészen a hatodik pozícióig zuhantak vissza és kis szerencsével még a hetedik helyen végző, de futamgyőzelmet szerző AlphaTauri is befért volna a vörösök elé.

A teljes újraindítást határozták el a Scuderiánál, nagyjából sejteni lehetett a tesztnapokat megelőző nyilatkozatokból is, hogy nem sokat várnak ettől az évtől sem, de a bahreini háromnapos felkészülés után a szakemberek szerint továbbra sem lesz a legjobb ötben az olasz istálló. Ez csak akkor történhet meg, ha a Ferrari szándékosan altatott és nem mutatta meg valódi erejét Bahreinben.

Sainz a Mundo Deportivo című lapnak nyilatkozott, mérsékelt optimizmussal a kilátásokról. „Túl korai lenne még komolyabb következtetéseket levonni. Azt megerősíthetem, hogy a tavalyinál jobb lesz az autónk. Ezt a méréseink és az adataink egyértelműen bizonyítják, ez jó hír.”

Sainz nem kertelt, elismerte, hogy nagy valószínűséggel idén is lassúak lesznek az egyenesekben


„Az első versenyig nem szeretnék jósolgatni, hogy hol állunk a többiekhez képest. Annak örülök, hogy a szimulátorban kapott adatokat elég jól visszakaptuk a pályán is az éles menetek során. De nem szeretnék senkit áltatni, nem hiszem, hogy mi leszünk majd a leggyorsabbak az egyenesekben. Viszont ne feledjük, mekkora hátrányban voltunk motorikusan az elmúlt évadban, először alaposan fel kell zárkóznunk ilyen téren” – ismerte el Sainz.

„Az egy dolog, hogy valamennyit mi is erősödtünk motorerőben, de nem kérdés, hogy a riválisok szintén erősebbek lettek. Úgyhogy hiába örülnénk önmagában annak, hogy sikerült kicsit előrelépnünk motorikusan, ha a többiek még gyorsabbak lesznek nálunk” – figyelmeztetett a spanyol pilóta.

Korábban a Ferrari-motor ellenkező előjellel került a figyelem középpontjába, 2019-ben ugyanis az olaszok erőforrása mindenkinél gyorsabbnak bizonyult a pályákon, nagy előnyt hozva a vörösöknek. Az FIA ellenőrzéseinek szigorításakor azonban az évad hajrájában egy csapásra drasztikusan visszaesett a Ferrari motorereje, emiatt akkor csalással vádolták meg a Scuderiát. A csapatfőnök azonban azóta is ragaszkodik ahhoz, hogy a Ferrari márpedig nem csalt a motorjával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: