DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: Nincs első számú pilóta a Red Bullnál

Az energiaitalosok csapatvezetője állítja: nem Max Verstappen mögötti másodhegedűsnek igazolták le Sergio Perezt, aki elmondása szerint máris remekül beilleszkedett a csapatba.

Miután Alexander Albon nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket 2020-ban, a Red Bull úgy döntött, az előttünk álló szezonra lecseréli őt Sergio Perezre. A mexikóitól sokan azt várják, hogy közelebb tud majd kerülni csapaton belül Max Verstappenhez, mint elődjei, ugyanakkor az is általános vélekedés, hogy alapvetően második számú pilótának érkezik az energiaitalosokhoz a holland mögé.

verstappen-perez-redbull-2021-1



Christian Horner a Ziggo Sportnak nyilatkozva ugyanakkor határozottan cáfolta, hogy előre leosztották volna a lapokat: „Az az első számú, aki előrébb van a versenyben. Évek óta ez a helyzet nálunk. Ugyanazt az autót és ugyanazokat a lehetőségeket kapják meg mindketten” – jelentette ki a csapatfőnök, aki szerint egyébként Perez máris jól beilleszkedett a csapatba:

„Checo szépen fejlődik. Nagyon tapasztalt és egy remek srác. Jól kijön egymással a két nagyszerű pilótánk, és szerintem valamit hozzáad a csapathoz a jelenléte, ami pozitívum. Jól dolgozik együtt ő és Max, jó párost alkotnak.”

A bahreini tesztnapok – és a tavalyi évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon aratott győzelem – után sok szakértő úgy véli, a Red Bull idén valós fenyegetést jelenthet az évek óta a Formula-1 csúcsán trónoló Mercedesre. Horner is bizakodó, hogy ott tudják folytatni, ahol néhány hónapja abbahagyták:

„Ahhoz, hogy jobban teljesítsünk, mint tavaly, a 2020-as év pozitívumaira építkezünk, folytatva az utolsó versenyen aratott győzelemmel megszerzett lendületet. Remélhetőleg erősen tudunk teljesíteni idén. Ez sosem könnyű, és a szabályváltozások is jelentősebbek, mint amire számítottunk. Keményen dolgozott a csapat, és érdekes látni, hogy más alakulatok másként interpretálták az új szabályokat.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: