DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: Az F1 legjobbjával állok szemben

A Red Bull újdonsült pilótája Max Verstappen személyében egy óriási kihívást és a sorozat legjobb versenyzőjét látja, de a csapatváltással pontosan ezt akarta elérni. Tudja, hogy nehéz dolga lesz.

Az őrületes tavalyi Formula-1-es szezon egy pontján még úgy tűnt, Sergio Perez F1-es pályafutásának rövid időn belül vége, miután a csapata bejelentette, hogy az élő szerződése ellenére 2021-ben Sebastian Vettelt ülteti a helyére. Ekkor azonban felbukkant a pilóta látóterében a Red Bull, ami rendhagyó módon a saját istállóján kívül keresett pilótát a következő idényre. A kereslet és a kínálat megtalálta magát, így az energiaitalos gárda egy irdatlanul erős pilótapárossal várja a március végén kezdődő szezont. Perez az F1 hivatalos podcastjében bevallotta, pontosan tudja, a csapattársa személyében milyen kemény ellenféllel áll szembe.

 EwV0omyWUAAIEEV



„A leigazolásom óta tisztában vagyok vele, hogy Max személyében egy jelentős kihívás vár rám. Ő egy igazán összetett versenyző. Minden téren nagyon erős, így nagy feladat elé fog állítani. Viszont ez az, amire vágytam. A legjobbal akarom összemérni magam, szóval ez egy nagyszerű lehetőség lesz, amit már nagyon várok. A meglátásom szerint semmi veszítenivalóm nincs. Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy egy fantasztikus karrierem legyen, szóval bármi jöhet. Nem látom okát annak, hogy ő miattam, vagy én miatta aggódjak. Azért vagyunk itt, hogy a lehető legjobb munkát végezzük.”

Perez első éles bevetését múlt hétvégén teljesítette új csapatával Bahreinben, ahol az előszezoni teszt második napjának délelőttjén a leggyorsabb kört futotta. Délutánra Verstappen ezen sokat javított, de a mexikói szerint olyan sokat változtak a körülmények, hogy ez egyelőre nem a mérvadó különbség kettejük között.

„Mindkettőnk számára nagyon eltérőek voltak a körülmények. Változó szélirány mellett, 10-15°C-os eltérések mellett vezettünk. Már most látom, hogy egy nagyon gyors és erős versenyző, de az első három-négy verseny után többet fogok tudni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: