DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Red Bull: Soha nem volt ilyen jó tesztünk

Helmut Marko, az energiaitalosok az eddigi legjobban sikerült felkészülési időszakuknak tartja a mostanit, bár azt továbbra is állítja: a számos gonddal szembesülő a Mercedes így is a favorit.

Tempó és megbízhatóság tekintetében is biztató előszezont produkált a Red Bull: gyakorlatilag problémamentesen teljesítették a háromnapos bahreini tesztet, amelyet Max Verstappen révén a leggyorsabbként is zártak. A pozitív jeleket Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója is elismeri, de ennek ellenére továbbra is az egyébként viszonylag sok gonddal küszködő Mercedest tartja a fő esélyesnek:

verstappen-redbull-bahrein-teszt



„Egyértelműen ez volt a legjobb tesztidőszakunk, amióta a Red Bull Racing létezik. Minden működött az elejétől kezdve” – jelentette ki Marko a német RTL-nek nyilatkozva. „De tudjuk, hogy a Mercedes a favorit, és azt gyanítom, jóval több üzemanyaggal futottak, mint mi. Már ez a tény is komoly önbizalmat sugároz. Szóval azt gondoljuk, van még a tarsolyukban. A Mercedes a favorit, és mi vagyunk az első számú kihívók. Én így látom a helyzetet. Mögöttünk nagy csata lesz. Szerintem a McLaren kissé kiemelkedik, de nincsenek a Mercedes és a mi szintünkön. A középmezőny viszont egyértelműen összébb rázódott.”

Marko a szakértői véleményekkel egyetértve megjegyezte: úgy érzi, sikerült elérniük, hogy az RB16B végre kiszámíthatóan viselkedjen a pályán – s ezen a téren például egyelőre a világbajnok csapat előtt járhatnak: „A Mercedeshez viszonyítva egyértelműen nyugodtabbnak tűnik az autónk. Természetesen ez megkönnyíti a pilóta dolgát is. Kiszámítható az autó, jobban a határon tudnak menni vele. De ez is volt a célunk. Nem akartunk lassítani az autón azért, hogy könnyebben irányítható legyen. Egy gyors autót akartunk, ami kiszámíthatóan viselkedik. És ez szerintem elég jól is sikerült.”

A tanácsadó az új igazolássa, Sergio Perezzel is elégedett volt: „A rutinjával és a tapasztalatával arra számítunk, hogy közel lesz Verstappenhez, legalábbis a versenyeken” – fogalmazott Marko.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: