DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Vettel nem sz*r, a Ferrari nem kezelte normálisan”

2019, de leginkább a tavalyi szezon után nagyon sokan leírták már Sebastian Vettelt, hogy teljesen megtört és már nem a régi. Vannak olyan vélemények is, miszerint a Ferrari törte meg, nem felejtett el vezetni.

Tizenötödik szezonját kezdi meg a Formula-1-ben Sebastian Vettel, ám az elmúlt másfél év vergődése után immáron a Ferrarit elhagyva (az istálló már a tavalyi első verseny előtt közölte vele, hogy év végén nem lesz maradása) az átalakuló és nagy terveket szövögető Aston Martinhoz igazolt.

Egykori szponzora, Peter Mücke elismerte, többek között ő javasolta nagyon erősen a négyszeres világbajnoknak, hogy minél előbb váltson csapatot, mert a Scuderia nem úgy kezeli, ahogy az szükséges lenne és ettől gyenge a teljesítménye. Egy négyszeres bajnok nem felejt el egyik napról a másikra versenyautót vezetni.

Vettel célja az volt, hogy nagy példaképét, Michael Schumachert másolva ő is hosszú idő után sikeresen visszajuttassa a Ferrarit a csúcsra, ám ez különböző okokból nem sikerülhetett. Majdnem a saját karrierje ment rá, de most mindent újrakezdhet.

Vettel idővel megtört Leclerc mellett, de még újraindíthatja magát


„Egy versenyző ilyen hirtelen nem veszítheti el vezetési tudását egyik pillanatról a másikra. Álláspontom szerint egy-egy autó nem azonosan viselkedik a különböző pilóták kezében. A visszajelzések alapján a mérnököknek az egyéni igényeknek megfelelően kell átszabni a beállításokat, hogy jobban érezze magát az autóban. Úgy látom, ez a vörösöknél nem történt meg” – nyilatkozta Mücke a Motorsport.com szakoldalnak.

„Az az érzésem, hogy nem ugyanazt a figyelmet kapta az istállónál, mint Charles Leclerc. Ráadásul még így sem lett a világ vége a különbség, nagyjából két tizedmásodperc körönként. Ezért érthetetlen számomra, miért kezdte azt harsogni a világ, hogy Sebastian rossz versenyző” – mutatott rá Mücke.

Valóban ennyin múlott volna és ha az Aston Martin jobban fekszik neki és az ő igényeire tudják szabni, Vettel újra szárnyalni fog?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: