DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Williams: Russell-lel nem egyszerű együtt dolgozni

Az egykor szebb napokat látott, időközben tulajdonosváltáson átesett istálló számára csak felfelé vezethet az út. A gárda vezére elismerte, nem könnyű együtt dolgozni a bajnoktípus Russell-lel.

Igaz, valójában ez csak jót tehet az évek óta a futottak még kategóriában vergődő Williams számára, mert hiába a remek Mercedes-motor, aerodinamikailag annyira gyenge autókat készítettek az elmúlt szezonokban, hogy a pontszerzés is csak hébe-hóba sikeredett (tavaly például egyáltalán nem). George Russell azonban óriási ambícióval igyekszik ezen javítani, folyamatosan tolná a csapatot a fejlődés felé.

A fiatal brit a Formula-2 címvédőjeként érkezett a Williamshez, most kezdi majd harmadik szezonját a száguldó cirkuszban. Állandó istállójával egyetlen pontot sem tudott még szerezni, pedig számos alkalommal egészen kitűnően vezetett, de az autó egyszerűen túl gyenge. A Mercedesnél történt beugrásakor (tavaly Bahreinben) viszont megmutatta, milyen tudás lakozik benne, ezzel kicsit rontotta is Lewis Hamilton tárgyalási pozícióit, mert bebizonyította, hogy ő is bármikor simán nyerne a Mercedesszel.

Russell folyamatosan megköveteli a fejlődést, de ez bejön a csapatfőnöknek


A Williams új főnöke, Jost Capito csak meghajolni tud George Russell érettsége és vezetési tudása előtt, amivel saját egyéni és a csapat sikerét is minden erejével igyekszik elősegíteni. „Lehetetlen nem észrevenni George lenyűgöző képességeit és emberi tulajdonságait. Elképesztő, hogy fiatal kora ellenére mennyire érett minden téren” – nyilatkozta Capito az F1 hivatalos weboldalán.

„Fantasztikusak a párbeszédeink, kicsit sem olyan, mintha egy fiatal kölyökkel beszélgetnénk. Mindennel tökéletesen tisztában van. Érti a dolgát, érti, mit miért tesz, tökéletesen képes összpontosítani aktuális feladatára és tisztában van saját képességeivel, amiről csak jókat mondhatunk.”

„Éppen ezért nem valami könnyű együtt dolgozni vele, mert nagyon sokat követel. De én kifejezetten kedvelem azokat a pilótákat, akik rengeteget követelnek, mert ezzel még inkább húzzák felfelé a csapatot a fejlődés irányába. Az ilyen típusú emberekből lesznek később a világbajnokok.”

„Mindkét pilótánk (Russell és Nicholas Latifi) is gyakori vendég a gyárban, az egész csapat igyekszik együtt dolgozni a sikerekért. A csapategység fontos, mindkét versenyző maga mögött érezheti a teljes gárda támogatását. Ami azt illeti, szerintem pilótafronton idén kiváló helyzetben leszünk” – tekintett előre Capito.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: