DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Williams: Meg tudjuk ismételni a McLaren feltámadását

A grove-i csapat nemrég kinevezett elnök-vezérigazgatója, Jost Capito szerint egyértelmű igen a válasz arra a kérdésre, hogy ugyanúgy vissza tudnak-e kapaszkodni a mezőny végéről, mint a wokingiak.

Történelmi mélypontot ért el 2020-ban a Williams, hiszen fennállásuk során először nem gyűjtöttek egyetlen vb-pontot sem konstruktőrként egy egész idényen keresztül, így zsinórban harmadik alkalommal zártak a tabella utolsó helyén. A szezon közben azonban új tulajdonoshoz, a Dorilton Capitalhoz került a csapat, amely egyértelműen biztosabb anyagi hátteret ad az istállónak.

williams-2021



Az elmúlt évtizedben a Williamsen kívül egy másik egykori nagycsapat, a McLaren is komoly mélységekbe került, ám az utóbbi években annyira visszakapaszkodtak a középmezőnybe, hogy tavaly már a vb-bronzot is elcsípték. Amikor arról kérdezték Jost Capitót, a Williams új elnök-vezérigazgatóját, hogy ők is képesek lehetnek-e hasonlóra, egyértelmű választ adott:

„A McLaren fantasztikus munkát végzett az utóbbi években, a válaszom pedig nagyon rövid: nem látok rá okot, mi miért ne tudnánk ugyanezt megtenni” – idézi Capito szavait a Motorsport.com szakoldal. „Mindenünk a helyén van ahhoz, hogy ugyanezt megcsináljuk. Hogy ez mennyi idő múlva lesz, két-három vagy négy éven belül, azt lehetetlen megmondani. De abszolút meggyőződésem, hogy legalább ugyanezt elérhetjük, amit a McLaren.”

Nemcsak Capito bizakodó egyébként a Williamsnél, hanem például George Russell is, aki a Dorilton érkezésével úgy véli, 2022-ben már biztosan nem lesz sereghajtó a grove-i alakulat – amely jövőre a Mercedesszel is szorosabbra fűzi a kapcsolatát. Az említett McLaren első embere, Zak Brown ugyanakkor figyelmeztette a riválist, hogy a feltámadáshoz elő kell majd venniük a csekkfüzetet.

Capito mellett Simon Roberts is nemrég lett kinevezve a Williams csapatfőnökének, de a vezérigazgató elmondta: várhatók még további átszervezések is, miután elbeszélgetett az egyes részlegek vezetőivel. „Nagyon sok jó szakembert találtam a menedzsmentben” – fogalmazott.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: