DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

McLaren: A Williams készítse elő a csekkfüzetet

Az elmúlt évtized arról szólt, hogy két patinás, szebb napokat is megélt brit istálló mélyre süllyedt a Formula-1-ben. A McLaren szerint a Williams számára is van visszaút, csak az sok pénzbe fog kerülni.

A McLaren 2012 után először végzett a konstruktőri világbajnokságban az első három helyezett között, a köztes időszakban pedig előbb a Mercedes oldalán kezdtek el visszacsúszni, majd a Hondával kezdtek bele egy projektbe, melynek óriási bukás lett a vége, aztán pedig a Renault erőforrásaival kerültek felszállóágba, hogy idén ismét a Mercedes motorjaival szálljanak harcba a győzelmekért.

A wokingiak vezérigazgatója, Zak Brown szerint a legfontosabb összetevője a feltámadásuknak a pénz volt, ugyanis a csapatát a Star Wars-filmekhez hasonlító vezető szerint egyértelműen az anyagi lehetőségek határozzák meg, hol lesznek egy csapat korlátai. Szerinte a Williamsnek is lesz esélye új erőre kapni, csak bírják pénzzel...



"Nem látom okát, miért ne tudnának a mi nyomdokainkba lépni, de ehhez folytatniuk kell a befektetéseket. Azonban úgy látom, nincsenek olyan anyagi lehetőségeik, mint nekünk, mivel a konstruktőri 10. hely nem fizet valami jól" - idézi Brownt a GP Fans.

"Mint azt tudjuk, ahhoz, hogy a Formula-1-ben gyors légy, pénzre van szükség, elő kell készíteniük a csekkfüzetet. A befektetőknek sok pénzt kell majd beleölniük a projektbe, ha sikeresek szeretnének lenni. Ahogy én látom, nem rendelkeznek sok szponzorral, de a megfelelő emberekkel és a tudással rendelkeznek, csak a megfelelő anyagi háttérre lenne szükségük, hogy meg tudják valósítani az elképzeléseiket."

"Azon is javítaniuk kell, hogy amikor ott vannak a pontszerzés lehetőségének közelében, azzal tudjanak élni. Többször is ott volt előttük a lehetőség, mégis pont nélkül zárták a szezont."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: