DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko sejti, mennyivel veri Verstappen Perezt

A Red Bull főtanácsadója egyértelműen Max Verstappent látja az idei pilótapárosból is erősebbnek, de korántsem akkora mértékben, mint Gaslyval, vagy Albonnal szemben. Valóban így lesz?

Helmut Marko a napokban határozottan cáfolta a Mercedes csapatfőnökének kijelentését, miszerint a Red Bullé volt tavaly év végén már a legjobb autó, így az energiaitalosok lesznek a 2021-es favoritok. A főtanácsadó ezt szándékos feszültségkeltésnek titulálta, szerinte nem kérdés, hogy ismét a Mercedest kell legyőzni, a hibridéra kezdete óta verhetetlen német gyártó lesz megint az élen.

De mi lesz a helyzet a bikák két versenyzőjével? Max Verstappen lesz ismét csapaton belül az erősebb? „Igen, látok sebességkülönbséget a két pilóta között. Arra számítunk, hogy Perez csak 2-3 tizedmásodperccel lesz lassabb Maxhoz képest, nem öttel-hattal.” – ecsetelte véleményét Helmut Marko a Kronen Zeitung című lapban.

Verstappen 2-3 tizeddel gyorsabb körökre képes, mint Perez?


A téli kihagyást kemény fizikai edzésekkel kell pótolni, hogy a pilóták ne essenek ki a formájukból. A vizsgálatokon már túl is vannak a versenyzők és egyelőre úgy tűnik, sem a mexikói, sem a holland versenyző esetében nincs ok semmiféle aggodalomra. „Ha a tesztek eredményei nem lennének megfelelőek, biztos tudnék már róla” – erősítette meg a főtanácsadó.

Szerintetek valóban 2-3 tized előnye lesz Verstappennek Perezzel szemben, vagy a rutinos mexikói gyakran megtréfálhatja a többszörös futamgyőztes hollandot?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: