DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Az idei Red Bull szintlépés

Egymás után vezethette az RB15-öt és RB16B-t Silverstone-ban Sergio Perez, aki szerint jól érezhető a különbség a két modell között. Verstappen és Albon is akcióba lendültek szerdán.

Kedden a Red Bull 2019-es autóját, az RB15-öt vezette Sergio Perez Silverstone-ban – ez volt bemutatkozása a csapattal –, a rákövetkező nap, szerdán viszont a 2021-es modellt, az RB16B-t is kipróbálhatta. Filmforgatás keretei között, 100 kilométeres távval jutott néhány ismerkedő kör a mexikóinak és Max Verstappennek.

„Egy új autót vezetni mindig különleges, a versenyző és a csapat számára is” – idézi Perez értékelését a Crash.net. „Nagyon kemény munkát végeztek a tél folyamán, ezért érzelmes nap volt végre pályára vinni az autót. Annyit mondhatok, hogy nagy potenciál van benne. A körülmények nem voltak a legjobbak, de így is jó volt ráérezni az autóra. A héten vezettem az RB15-öt, de ma éreztem a szintlépést tapadásban és végsebességben.”



A második tesztnapon nem csupán Verstappen, hanem Alex Albon is szerepet kapott: a tartalékpilóta a kétéves autóval körözött Silverstone-ban. A holland eközben mindkét modellt vezette.

„Az RB15-tel kezdtem, hogy megtegyek pár kört a téli kihagyás után, aztán ültem az RB16B-be” – mondta el Verstappen. „Az ilyen napok lényege, hogy belakjuk az autót és megszokjuk az új erőforrást, simán menjenek a dolgok és jól felkészülten mehessünk a bahreini tesztre. Mindig jó újra Formula-1-es autót vezetni, kiváló érzés először kigurulni a bokszutcából.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: