DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Valóra vált álom, rengeteg potenciál rejlik a csapatban

Nem tudta leplezni lelkesedését első Red Bull-os tesztnapja után a mexikói versenyző, aki szerint bár minden más az autón, mint amihez hozzászokott, már most kényelmesen érzi magát a volán mögött.

Miközben a Red Bull stúdiófotók révén lerántotta a leplet az idei versenygépről, az RB16B-ről, Sergio Perez megkezdte az ismerkedést új csapatával: hétfőn és kedden kétnapos tesztet teljesített Silverstone-ban. Az energiaitalosok új igazolása egyelőre csak a 2019-es RB15-be ülhetett be, ráadásul az első napon a vizes aszfalt is némileg hátráltatta a munkát. Persze az elsődleges cél egyelőre az ismerkedés és az alapvető beállítások – ülés, pedálok, stb. – megtalálása volt, szerdán pedig Max Verstappennel együtt már a 2021-es autóba huppanhat be a pilóta a brit helyszínen filmforgatási nap keretében.

perez-redbull-2019-teszt



Mindenesetre Perez már most lelkesen beszélt az első tapasztalatairól a Red Bull Racing honlapján: „Lenyűgöző nap volt, az első a Red Bull Racinggel. Nagyon különleges volt látni a nevemet az autón, egyértelműen egy valóra vált álom. Azt kell mondanom, elégedett vagyok a fejlődéssel, amit annak kapcsán értünk el, hogy kicsit kényelmesebben érezzem magam.”

A tavaly első nagydíjgyőzelmét szerző pilóta elmondta: sok dologhoz alkalmazkodnia kell a Racing Pointtál eltöltött évek után. „Minden más az autóval kapcsolatban. Végső soron ez is egy F1-es autó, de más az üléspozíció, más a kormány, a fékek, a gombok, a procedúrák, a motor, az erőleadás, a nyomaték – nagyon sok minden más. De már most látom, hogy rengeteg a potenciál ebben a csapatban” – fogalmazott Perez, hozzátéve, hogy sokat készült előre a szimulátorban, és jól is haladt a munka, már most megszokta, mi hogyan zajlik új alakulatánál.

„Fontos, hogy kényelmesen érezzem magam a pilótaülésben, hogy amikor megérkezünk Bahreinbe, ott már csak a megfelelő teljesítményre koncentrálhassak. Másfél nap az autóban igazából semmi, szóval minél több munkát tudunk elvégezni itt, annál felkészültebben mehetünk a tesztre” – mutatott rá a versenyző, aki szerint más jelentősége is van a mostani gyakorlásnak:

„Olyan szempontból is fontosak ezek a napok, hogy megismerjem a srácokat, a mérnököket. Segíti, hogy folyékonyabb lesz a párbeszéd, hiszen másképp magyarázom én az autóval kapcsolatos dolgokat, mint amihez hozzászoktak, és ugyanez igaz fordítva is. Több arcot felismerek most már, és már nevetni is szoktunk a srácokkal. Mindannyian versenyző típusok vagyunk, s amikor versenykörnyezetbe kerülünk, minden sokkal komfortosabbá válik számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: