DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Bemutatták az új Red Bullt, az RB16B-t

Negyedikként a csapatok sorában a Red Bull Racing is megmutatta a nyilvánosságnak 2021-es versenygépét, amely elsőre az RB16 kiköpött mása.

Múlt héten a McLaren és az Alpha Tauri aktuális modelljéről hullott le a lepel, ezen a héten hétfőn az Alfa Romeo, míg kedden délben a Red Bullra került sor. A csapat egyszerű online bemutató mellett tette le voksát, egy videót és néhány fotót publikált.

 



Az új Red Bull elnevezése RB16B, amely tükrözi, hogy a konstrukció jelentős része a 2020-as RB16-on alapul a sajátos 2021-es technikai szabályoknak megfelelően. Valóban: ember legyen a talpán, aki elsőre felismeri a különbségeket a tavalyi verzióhoz képest.

Az egyik eltérés, hogy néhány szponzorfelirat megváltozott: az Aston Martin eltűnt támogatóként – mivel saját csapatot indít –, valamint mexikói partnerek nevei bukkantak fel a 2020-assal megegyező színeket viselő karosszérián.

 

Az istálló idén utoljára működik együtt a Hondával gyári partnerként, a felek útjai jövőre szétválnak, a Red Bull pedig saját kézbe veszi a motor felkészítését. A versenyzőpárost Max Verstappen és a csapat új igazolása, Sergio Perez alkotja, két olyan pilóta, akik egyaránt futamot nyertek 2020-ban. A formációnál előző másfél évben versenyző Alex Albon tartalékversenyzőként marad a kötelékben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: