Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. március 4. csütörtök
F1

Év közepén dönt 2022-ről a Mercedes – Ocon is a listájukon

Toto Wolff, a világbajnok istálló csapatvezetője az időhiánnyal magyarázta, hogy csak egy évre szóló szerződést írtak alá Lewis Hamiltonnal. Szerinte túl korai még a jövő évi felállásról beszélni.

Egészen február elejéig kellett várnunk rá, hogy Lewis Hamilton és a Mercedes végre megállapodjon a közös folytatásról, a hétszeres világbajnok új szerződése ugyanakkor mindössze egyetlen szezonra szól. Toto Wolff csapatvezető korábban a vb-harccal és a koronavírus-járvánnyal magyarázta, hogy ennyire elhúzódtak a tárgyalások a felek között, s most is hasonló okot fogalmazott a kontraktus időtartamára vonatkozóan:

russell-ocon-dppi„Az ok szimplán az időhiány” – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke a SpeedWeek.com szaklapnak. „Az első egyeztetésre épp csak karácsony előtt került sor. Egy többéves szerződés mindig összetettebb, mint egy egy évre szóló, ezért azt mondtuk, most aláírunk erre az egy évre, aztán meglátjuk. Mindkét fél részéről minden nyitott a 2021 utáni időszakot illetően.”

Hamilton mellett Valtteri Bottas szerződése is lejár az évad végén a Mercedesszel. Sokan biztosra veszik, hogy a harmadik williamses idényére készülő George Russell lesz a világbajnok istálló egyik 2022-es versenyzője, de Wolff még a jelenleg az Alpine-nál szereplő Esteban Ocon nevét is bedobta a kalapba az interjú során – igaz, a kérdező szavai után:

„Ocon a második évében jár idén a Renault-val és az Alpine-nal kötött szerződésének, Russell pedig idén még a Williamsnél van. Szóval rengeteg a variáció 2022-re, addig viszont teljes mértékben Valtterit és Lewist támogatjuk. Az év közepén fogjuk megvizsgálni, lesz-e változás 2022-ben. Egyértelműen túl korán van még arról beszélni, milyen forgatókönyvek képzelhetők el jövőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?