DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ricciardo-érát idézné Perezzel a Red Bull

Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke abban bízik, hogy a mexikói pilóta ugyanolyan szoros csatát vívhat Verstappennel, mint néhány éve az ausztrál, s ez a teljes istálló előnyére válhat.

Amióta Daniel Ricciardo 2018 végén elhagyta a Red Bullt, csak Max Verstappen volt képes futamgyőzelmeket aratni a csapattal. Az elmúlt két idényben Pierre Gasly és Alexander Albon sem tudott a holland közelébe kerülni – ellentétben a Renault-hoz távozott, majd idén már a McLarennél szereplő ausztrállal –, s mindössze utóbbi pilóta állhatott fel kétszer a dobogóra az energiaitalosokkal.

perez-redbull-2021-1



Pontosan emiatt döntött úgy a Red Bull, hogy Mark Webber óta először „külsős” versenyzőt igazolnak az F1-ben tízéves tapasztalattal rendelkező Sergio Perez révén, aki összesen tíz dobogós helyezést szerzett már karrierje során, tavaly ráadásul megszerezte első győzelmét is.

Christian Horner, az energiaitalosok csapatvezetője tudja, hogy nem lesz könnyű dolga a mexikóinak egyetlen háromnapos bahreini teszttel belerázódnia a ritmusba, de reméli, megidézhetik a Verstappen-Ricciardo korszakot:

„Nagyon nehéz lesz egyetlen teszttel azonnal felvennie a ritmust” – nyilatkozta Horner az Autosport Magazine-nak. „De kamatoztathatja a tapasztalatát, és persze arra számítunk, hogy közel lesz Maxhez és harcban lesz – valahogy úgy, ahogy Daniel Ricciardo és Max esetén láthattuk három szezonon keresztül. Szóval remélhetőleg Sergio fontos szerepet fog játszani abban, hogy rendszeresen mindkét autónkkal közel legyünk a Mercedeshez.”

Horner Verstappen előző években mutatott fejlődéséről is beszélt: „Úgy vélem, Max nagyszerű munkát végzett. Nagyon komolyan éretté vált az előző évek során, és szerintem lenyűgöző volt, amit kihozott az autóból az utóbbi időkben. Egy olyan autóban nyert öt futamot, amely nem volt olyan jó, mint a Mercedes, és Honda-motor is volt benne – ez fantasztikus. Most már csak nekünk kell csapatként ugyanezt rendszeresen megtennünk a 23 fordulós idény során.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: