DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Több csapat is elhúzta a mézesmadzagot

Eddig még csak egy idei F1-es autó leleplezése történt meg, a többségére pedig márciusig várni kell, de szerda késő délután több istállónál is úgy érezték, eljött az idő a rajongók érzékeinek ingerlésére.

Nem szokatlan persze, hogy a csapatok például beazonosíthatatlan részleteket vagy elhomályosított képeket közölnek leleplezésre váró autóikról, ezzel is fokozva a várakozást a százezres vagy milliós követőtáboruk számára, de valamilyen véletlen egybeesés folytán most néhány óra leforgása alatt több istálló is közzétett olyan tartalmat, amely gondolkodóba ejtette, kíváncsivá tette, megtréfálta vagy éppen feldühítette Formula-1-es rajongók tömegeit.

A Williams az esős Silverstone-ban megtartotta az autó bejáratását, amiről egy néhány másodperces videót tett közzé ízelítőként. A felvételen az látszik, ahogy a bokszutca falán könyöklő Nicholas Latifi érdeklődve figyeli az erősen elhomályosított háttérben, a célegyenesben elszáguldó csapattársát, George Russellt. Mivel az autó helyén egy olyan folt látható, ami sötétebb a Williams tavalyi árnyalatánál, máris megindult a találgatás, hogy a tulajdonosváltáson átesett csapat talán változtat festésén 2021-re. Persze az is lehet, hogy a tippelgetés hiábavaló, és csupán ideiglenes külsőt hord az FW43B. A grove-iak március 5-i bemutatóján kiderül!

 

Az Alfa Romeo nem cifrázta túl, egyszerűen közzétett egy képet autójáról, amit hivatalosan majd február 22-én, jövő hétfőn tár a nyilvánosság elé. Igen ám, de a beállítás, a fényviszonyok pont olyanok, hogy a sziluetten kívül semmit nem lehet látni a C41-esből. A képszerkesztő programok terén közepesen képzett rajongóknak persze ilyenkor első gondolatuk, hogy megpróbálnak manipulálni egy kicsit a fotó fényerején, hátha akkor több részletet fed fel magából az autó. De naiv volt, aki nem hitte, hogy az Alfa Romeo szerkesztői már egy lépéssel előttük járnak. A fényesítéstől ugyanis nem lett tisztább a kép, ellenben olvashatóvá vált egy felirat az autó oldalán, ami pontosan ezeknek a túlbuzgó rajongóknak szólt: „Már megint próbálkozol?!”

 

Ha buli van a Twitteren, akkor természetesen nem marad ki belőle a Mercedes sem. A címvédő csapat az alábbi képpel nevezett a követő hergeléséről szóló versenybe: egy üvegajtóval, amin túl feltehetően a W12 lapul, az ajtóra viszont az van írva, hogy csak az emelőt kezelő, megfelelő képesítéssel és felhatalmazással rendelkező személyek léphetnek be. A csapat persze hozzátette, ha valaki éppen megfelel ezen feltételeknek, nyugodtan írjon nekik privátban, és kap képeket… A valóságban persze március 2-ig minden érdeklődő álmatlan éjszakákra van ítélve az új Ezüst Nyíl kinézete kapcsán.

 

Az Aston Martin egy a versenyzőkről készült képet tett közzé – esetükben még az átalakuló csapat színvilága is közbeszéd tárgya, így egészen ideális ez a Sebastian Vettel és Lance Stroll ökölpacsijáról készült kép, amin csak a német ábrázata világít, egyébként minden fekete. A képet készítő Glenn Dunbar még kommentárt is fűzött az alkotáshoz: elmondása szerint ez igazából egy félresikerült kép volt, mivel a vaku nem villant fel, és normál esetben az ilyeneket azonnal dobná is a virtuális kukába. De mivel úgyis épp nagy fölhajtás van a csapat körül, hát megtartotta. Isten áldja érte. Az Aston egyébként épp frissen tudatta a világgal bemutatója időpontját, amit március 3-ra tűzött ki.

 

Végül – és ez kicsit már kilóg a sorból – megnyilvánult a Haas is. Egy elég érzékeny témával tette ezt, és mivel ez az érzékeny téma az egyik versenyzőjük személye, nem számíthatnak nyugodt szezonra a közvélemény sárdobálása mellett. Első alkalommal tett látogatást a csapat gyárában Nyikita Mazepin, aki nagy tömegekben váltott ki megvetést a decemberben nyilvánosságra került fogdosós botrányával, ami miatt máig sokan a menesztését követelik. A csapat teljesen ártalmatlan és teljesen megszokott képeket és videót tett közzé az üléspróbáról és az orosz első Banburyben töltött napjáról, a posztok alatti kommentekben azonban nincs köszönet…

A Haas még nem kommunikálta autóbemutatója időpontját.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: