DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: Ricciardo nincs sokkal Sainz fölött

Bár az ausztrál személyében egy többszörös nagydíjgyőztes lesz az új csapattársa, a McLaren brit F1-es pilótája szerint nem lesz emiatt több nyomás rajta – viszont szeretne az istálló vezére lenni.

Két év után kap új kollégát maga mellé Lando Norris a McLarennél: miután Carlos Sainz átigazolt a Ferrarihoz, a wokingiak leszerződtették – méghozzá három évre – Daniel Ricciardót. A tavaly pályafutása első F1-es dobogóját megszerző brit örül neki, hogy egy bizonyítottan győzelmekre képes pilótával dolgozhat együtt:

norris-ricciardo-mclaren-1



„Csak pozitívumként tudom értékelni. Képes futamokat nyerni és dobogós helyezéseket szerezni. Számomra is jó, hogy valami mást tapasztalatok meg az eddigiekhez képest az F1-ben” – idézi Norrist a RaceFans.net szaklap. A fiatal versenyző ugyanakkor nem érzi úgy, hogy Ricciardo sokkal nagyobb kihívást jelentene majd számára Sainzhoz képest:

„Nem hiszem, hogy Daniel érkezése bármennyire is nehezebbé teszi a dolgom. Eddig Carlosszal dolgoztam együtt, aki rendkívül jó versenyző, és vannak dolgok, amiben Carlos jobb Danielnél, és fordítva” – vélekedett a Firstpost tudósítása szerint. „Nem hiszem, hogy Daniel sokkal Carlos fölött van az elértek fényében, és rajta van több nyomás, hiszen régóta itt van a Formula-1-ben, így nagyon jól kell teljesítenie. Sokkal nehezebb valakinek egy fiatalabb pilóta ellen versenyeznie, mint egy fiatalnak egy olyannal, aki tapasztaltabb. Én a karrierem korábbi szakaszában járok, de persze jól kell teljesítenem, és nem lehet több kifogásom.”

Norris azt is kifejtette, hogy annak ellenére, hogy Ricciardo a tapasztaltabb és több eredményt elért versenyző kettejük között, szeretne vezérszerepet betölteni a McLarennél. Viszont izgatottan várja az ausztrállal való közös munkát: „Ez egyfajta váltás, megismerni valaki mást és azt, hogyan áll hozzá a versenyekhez és az egész Formula-1-hez. Nagyon érdekes lesz, és ez nekem is jó. Tanulhatok tőle, de egyúttal másképp is fogunk dolgozni ahhoz képest, ahogy Carlosszal dolgoztunk együtt csapattársakként.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: