DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: A kirakós utolsó darabja vagyok

A McLarennél idén bemutatkozó pilóta az autó leleplezése kapcsán nyilatkozott a kilátásairól, a Norrisszal való kapcsolatáról, a szerződése hosszáról. Abiteboul tetoválását nem felejtette el.

EuG2yBqXIAA3SPGA 2021-es Formula-1-es szezonra a McLaren a mezőny egyik legtapasztaltabb pilótáját, a száguldó cirkuszban 2011 óta jelen lévő Daniel Ricciardót igazolta le. Az ausztrál versenyző számára 2014 óta ez lesz az első szezon, amit nem a Renault erőforrásával fog teljesíteni, ami különösen izgalmassá teszi számára az átigazolást. Ezen a téren nagyot sikerült előrelépnie, hiszen a mezőny legerősebb motorjával fog versenyezni.



 

"A hibridéra kezdete óta Renault-erőforrás volt mögöttem, ezért várom az új tapasztalatokat. Természetesen versenyképes dologra számítok [a Mercedestől]" - fogalmazott az ausztrál, aki nemcsak az új motor, hanem az új csapattárs miatt is várja a szezonkezdetet. "Landóval [Norris] megegyezik a játékhoz való hozzáállásunk: mindketten imádjuk a munkánkat, amit nem is félünk kimutatni. Azonban más generációhoz tartozunk - talán tíz év van közöttünk, ami egy jó kombinációt eredményez. A pályán kívül sokszor fognak minket jó hangulatban találni, azon belül pedig kemény lesz a küzdelem."

A McLaren istállója tavaly öldöklő küzdelmeket követően felkapaszkodott az élmezőny mögötti legelőkelőbb pozícióba, a konstruktőri harmadik helyre. Ricciardo idén is a 2020-ashoz hasonló csatákra számít a középmezőnyben. "Ismét szoros lesz. Általánosságban az egész mezőny közeledik az élmenőkhöz, és úgy látom, hogy ha nem is az összes csapatnak, de a legtöbbnek esélye lesz dobogós helyezésre. Remélhetőleg a tapasztalataim segíteni fognak. Az a célom, hogy ismét dobogóra álljak. A csapat tavaly képes volt ilyen eredményre, ezért azt mondom magamnak, hogy idén is lehetséges. Nem fog az ölünkbe esni, de ha beletesszük a munkát, akkor biztosan lesznek jó lehetőségeink. Várom már a párharcokat, a versengést. Igazán izgatott vagyok  a visszatérő Fernando [Alonso] miatt is."

A csapat és a pilóta szerződésének megkötésekor nem került nyilvánosságra az egyezség hossza, ám újságírói kérdésre a pilóta felfedte a titkot. "Elmondom, nincs mit rejtegetnem. Három év, ami elég idő arra, hogy beinduljon a gépezet. De úgy érzem, eleve nagy lendülete van a csapatnak. Amikor 2018-ban nemet mondtam a McLarennek, azt hiszem, Andreas [Seidl, csapatvezető] és James Key [technikai igazgató] sem volt még csapattag, több mozgó elem volt a képben. Még a saját maguk építésén dolgoztak. Most én egészítem ki a képet teljessé, nem azon vagyok, hogy az egészet összerakjam."

A tavalyi szezon egyik függőben maradt kérdése, hogy Ricciardo korábbi főnöke, Cyril Abiteboul az elveszített fogadást követően milyen tetoválást varrat magára. Eredetileg tavaly év végén el kellett volna készülnie a műnek, de Ricciardo biztosított mindenkit afelől, hogy előbb-utóbb megvalósul. "Sajnos erre még nem került sor, de tudni fogják, amikor elkészült. Úgy váltunk el egymástól, hogy még van befejezetlen ügyünk, ami a tetoválás. Remélem, hogy minél hamarabb elkészül" - árulta el az ausztrál, aki az aktuális főnökével, Zak Brownnal nem tervez hasonló mutatványt. "Zakkel alig néhány órával ezelőtt beszélgettünk, amikor megemlítette, hogy utálja a tűket, ezért vele nem tudok elképzelni egy hasonló történetet. Valami mást kipróbálunk. Látom, hogy szép autógyűjteménye van, azokra is fogadhatnánk" - fogalmazott mosolyogva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: