DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen kicsinálja Perezt is csapattársként?

Az utóbbi években nem sok sót ettek meg a Red Bull kettes számú pilótái, Pierre Gasly után Alexander Albon karrierjét is megakasztotta a holland ász. Sergio Perez tudja, óriási kihívás elé néz.

Sergio Pereznek nincsenek illúziói abban a tekintetben, hogy a komoly erőt képviselő Red Bull-Hondánál nagyon nehéz dolga lesz, ha egyáltalán versenyre akar kelni a mezőny egyik legjobb pilótájának tartott Max Verstappennel. Ráadásul nagyjából azt is láthatja, hogy az energiaitalos istálló alapvetően a fiatal hollandra épül, mellé mindig kettes számú versenyzőt kerestek. A rutinos mexikói azonban rácáfolna a várakozásokra.

Ne feledjük, most már Perez is futamgyőztesnek mondhatja magát, miután tavaly Bahreinben, egy őrült futamon megkaparintotta az első helyet úgy, hogy az utolsó helyről kellett felzárkóznia egy verseny eleji koccanás után. De milyen esélyei lehetnek az egyik leggyorsabbnak tartott Verstappen ellen, akitől a pletykák szerint még Lewis Hamilton is szerződési záradékkal óvta volna meg magát?

„Óriási kihívás ez nekem. Mindannyian jól tudjuk, hogy Max mennyire tehetséges, mennyire gyors és milyen sokat fejlődött az elmúlt években. Ennek köszönhetően most már egy komplett egész pilótaként láthatjuk. Kétségtelenül ő az egyik legjobb és leggyorsabb versenyző a Formula-1-ben, az is lehet, hogy az egész mezőny leggyorsabbja már” – ecsetelte véleményét Sergio Perez a Crash.net szakoldal hasábjain.

Elkaphatja Perez Verstappent, vagy újabb csapattársat fogyaszt el a holland?


„Úgyhogy tudom, hogy nagy fába vágtam a fejszémet. Ő már nagyon régóta itt van, szinte mindent tud a csapatról és az autóról, de szeretem a kihívásokat, alig várom, hogy vele dolgozhassak és együtt húzzuk egyre feljebb az istállót. Nekem más a helyzetem, számomra teljesen új az egész csapat, rengeteget kell eleinte tanulnom, amihez nyilván idő kell. Utána arra számítok, hogy összecsiszolódunk, jobban fogjuk majd érteni egymást a gárdával, hogy mire is van szükségem az autóval kapcsolatban.”

„Az átlagosnál is fontosabb lesz számomra a szezont megelőző tesztelés, a felkészülést jóval korábban elkezdtük, rengeteg időt töltöttem már el a mérnökeimmel, szerintem ez a kulcsa annak, hogy minél előbb felvegyem a legjobb tempót. Nem hanyagoltam a szimulátort sem, rengeteg napot töltöttem annak tesztelésével is. Emiatt határozott elképzeléseim vannak arról, hogyan is fog viselkedni a pályán a Red Bull. De tudom, hogy így is sok időre lesz még szükségem, a sikerek nem jönnek majd könnyedén, csak úgy. Sokat kell még tanulnom, mire igazán felveszem a ritmust, de a legjobb úton haladok” – tekintett előre Sergio Perez.

A mexikói panaszkodott amiatt, hogy a korlátozott számú téli tesztnapok miatt még kevésbé ismerheti majd meg az autót a szezonnyitó előtt, de tudja, hogy mindenki ugyanezzel a problémával szembesül majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: