DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Raikkönen még mindig az egyik legjobb”

Egyszerűnek tűnik a képlet. Azért van még 40 felett is szükség a jégemberre, mert több tekintetben is még mindig az egyik legjobb a mezőnyben. Csapattársa szerint feltétlenül.

Egyszerre áldás és átok, ha valaki fiatal titánként a rajtrács egyik legjobb pilótája ellen kell ugyanazon istállónál bizonyítania és kitűnnie. Lefőzni nagyon nehéz a rutinos rókát, ugyanakkor rengeteget tanulhat az ugyan már zenitjén túl járó, de még mindig remekül teljesítő csapattárstól.

Ezt érzi Antonio Giovinazzi is, aki újabb évnyi lehetőséget kapott az Alfa Romeótól, ismét Kimi Raikkönen oldalán. „Úgy gondolom, rengeteget tanultam Kimitől. Különösen a versenyeken fejlődtem neki köszönhetően, mivel Kimi az egyik legjobb a gumikímélésben és összességében a futamokat is kiválóan menedzseli. Folyamatosan tanulok tőle, nagyon boldog vagyok, hogy az elkövetkező szezonban is az ő oldalán versenyezhetek, mivel az ember sosem tanulhat eleget” – mondta el véleményét Giovinazzi a Crash.net szakoldalnak.

A jégember még mindig az egyik legjobb pilóta a mezőnyben - legalábbis csapattársa szerint feltétlenül


Ez nyilván nehézséget is jelent, ha ilyen ász mellett kell bizonyítani. „Egy pilótát elsősorban mindig a csapattársával hasonlítgatnak össze, de én nagyon örülök, hogy ez Kimi. Úgy vélem, ő még mindig a Formula-1 egyik legjobb pilótája, egy rengeteg tapasztalattal rendelkező világbajnok. Ha legyőzhetem őt, vagy csak simán csatázhatok vele, azok mind fontosak a további pályafutásom szempontjából, büszke vagyok ezekre a pillanatokra.”

Giovinazzi még mindig nem mondott le arról, hogy egyszer a Ferrarinál versenyezhessen, mindent meg fog tenni azért, hogy ez valósággá válhasson. Igaz, eddigi teljesítményénél sokkal többre lesz szükség ahhoz, hogy komolyan szóba jöhessen a Scuderiánál, igen nagy a konkurencia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: